IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи официални снимки на Mini Кабрио

Mini показа днес първите официални снимки на новата си версия кабриолет.

Първи официални снимки на Mini Кабрио
Най-новата версия на откритото Mini ще бъде в продажба от март 2009 г. Новото Mini Кабрио е с предницата на хечбека, но има по-високи рамена за да се открие място за мекия сгъваем покрив. 


Още от самото пускане на кабриолета той ще се предлага в две версии - Mini Cooper и турбоверсията Mini Cooper S. Стана ясно, че към края на следващата година ще се появи и дизелова версия на колата. Двигателят с който първоначално ще се предлага кабриото е познатият бензинов агрегат с обем 1.6 литра от стандартното Mini


Технологията на BMW Efficient Dynamics се предлага и с кабриолета на Mini. Системи като stop-start и регенериране на спирачната енергия помагат на Mini Кабриолет да намали разхода на гориво и вредните емисии от CO2. Теглото на Mini Кабрио е намалено с 10 кг. въпреки усилената конструкция на колата. 



Зад задната седалка се е появила предпазна рамка, която може за хилядни от секундата да се удължи, за да предпази пътниците при евентуално преобръщане на колата. Мекият автоматичен сгъваем покрив изисква 15 секунди за да се отвори или затвори и това може да стане и в движение при скорост до 30 км/час. 


Покривът може да се отвори и само частично до 40 см., като така създава ефект от наличието на люк. Когато покривът е свален, багажното отделение предлага само 170 литра (все пак с 5 литра повече от досегашния модел). Когато задните седалки са сгънати, а покривът си е на мястото, Mini Кабрио предлага впечатляващо място за багаж от 660 литра (55 литра повече от досегашния модел). 


Сред данните на компютъра вече може да се види и така наречения Openometer, показващ колко километра и време автомобилът е каран със свален покрив. 


Кабриолетът ще се предлага и в два нови цвята - Interchange Yellow и Horizon Blue. Мекият покрив може да бъде избран в различни от каросерията цветове. Цената на Mini Кабрио започва от 19 200 евро за стандартния Cooper и 22 800 евро за Cooper S. 







Още снимки на новото MINI Кабрио
0 от 500