IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Nissan отряза Детройт

Nissan и тяхното луксозно подразделение - Infiniti, обявиха намерението си да пропуснат автосалона в Детройт, през Януари 2009 година.

И Nissan отряза Детройт


Тази новина не ни изненада много, след като вчера, друга японска фирма също се отказа от участие на NAIAS 2009.
От Nissan съобщиха, че решението им е продиктувано от все по-сложната ситуация на автомобилният пазар. То беше очаквано, след като миналата седмица в Лос Анджелис, изпълнителният директор на фирмата съобщи, че намаляването на излишните разходи е ключът за справянето с кризата. Като причина за отсъствието си на салона, Nissan изтъкнаха и това,  че всички изненади, подготвени от фирмата за предстоящата година са били разкрити на скоро отминалото изложение в Лос Анджелис.



Според запознати, освен салона NAIAS 2009 в Детройт, Nissan / Infiniti имат намерение да пропуснат и автоизложението в Чикаго, през Февруари 2009 година.



За сега японците не са дали сигнал за финансови затруднения, но според тях, решението да пропуснат тазгодишният салон е част от превантивните мерки, които компанията предприема срещу все по-задълбочаващата се криза на световният автомобилен пазар.

Както вече писахме, освен Nissan / Infiniti, на автосалона в Детройт няма да присъстват и Mitsubishi, PorscheFerrari, Land Rover, Rolls-Royce, и Suzuki
0 от 500