IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В GM обсъждат всички възможности, вкл. и фалит

Членовете на Борда на директорите на най-голямата американска автомобилна група General Motors ще обсъждат всички възможности за бъдещето на групата, включително и обявяването й в несъстоятелност.

В GM обсъждат всички възможности, вкл. и фалит
Членовете на Борда на GM стигнаха до съществено разминаване с шефа на групата Рик Уагънър (Rick Wagoner), който през миналата седмица пред Конгреса на САЩ изключи възможността за банкрут. Информацията е на вестник The Wall Street Journal Europe, който се позовава на информиран източник от групата. 


Миналата седмица Wagoner убеждаваше законодателите от нуждата да се помогне на американското автомобилостроене и между другото обяви, че според ръководството на GM, за групата не е изход да стигне до фалит. 

Борда на директорите, който Уагънър доскоро подкрепяше, също обяви, че най-добрата възможност е подкрепа от държавата, но не са отхвърлили и възможността за предстоящ фалит. 

Знаците за напрежение в отношенията между ръководните органи на GM може и да доведат до комплициране на ситуацията по спасяването й.
0 от 500