IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разработката на новото поколение на BMW X3 напредва

Нови шпионски снимки на следващото поколение на BMW X3 подсказват, че разработката на автомобила е напреднала.

Разработката на новото поколение на BMW X3 напредва
Знаеше се, че сегашното поколение на компактния SUV ще трябва да запълва сегмента още около 2 години, докато пристигне изцяло ново поколение към края на десетилетието. Сега с появата на новия Audi Q5 и Mercedes-Benz GLK, BMW се чувства по-уязвимо в този сегмент на пазара и нещата трябва малко да се ускорят. Това е накарало Баварската фирма да побърза с разработката и пред нас е прототип в по-завършен вид. 


Личи по-големият размер в сравнение със сегашния Х3, личи и това, че са взели част от стилистиката на Х5. Наред с променения дизайн в новия Х3 ще видим много нови системи и технологии за да бъде конкурентоспособен на моделите на Audi и Mercedes. Много е вероятно BMW да монтира в този модел дори система за нощно виждане от типа на тази, която сега е в Х6. Фаровете ще бъдат би-ксенонови със система за по-добро осветяване при завои. Седалките ще имат функции „вентилиране” и „масаж”. 


Двигателите като цяло няма да бъдат променяни радикално при новото поколение на Х3. Изборът ще бъде между четири дизелови, с мощност от 177 до 299 к.с. и два бензинови с мощност 231 и 306 к.с. Ще се появи обаче хибриден вариант. 


От най-новите шпионски снимки може да се съди, че профилът на новия Х3 ще остане подобен на сегашния. В предната част очакваме по-изразителна решетка, преработена броня и нови фарове, отзад ще видим нова броня и нови задни светлини. 

Бъдещият BMW X3 ще бъде произвеждан в САЩ, в завода в Spartanburg, където ще става и монтажа на новите Х6 и X5.  
0 от 500