IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda регистрира новата „тройка” в Европа

Макар образите които виждате очевидно да са макети или генерирани от компютър, именно те са регистрирани от Mazda в OHIM.

Mazda регистрира новата „тройка” в Европа
Това е официалната европейска агенция, отговаряща за регистрацията и дизайна на новите модели автомобили в 27-те страни от Европейския Съюз. 


Дизайнът на този модел е бил регистриран от Mazda Motor Corp. в OHIM на 22 юли 2008 г. Регистрирани са и дизайнерите отговарящи за този модел – Кунихико Курисо, Акира Таматани, Юджи Ишимото, Масахиро Кагеката и др. Почти сигурно е, че регистрирания модел е новото поколение на Mazda3. 


Макар да запазва стилистиката на сегашната „тройка”, новият модел е взел и много черти от съществуващи серийни модели и концепции на фирмата. Арките над предните колела например, са близки до тези при концепциите, докато предната маска е в стила на RX-8. В задната част на автомобила откриваме черти в стила на Mazda6, като задните светлини например. 


Това което се вижда на тези макети отговаря и на шпионските снимки които бяха направени на маскирани прототипи на новата Mazda 3. Да напомним, че не трябва да се чака дълго за да разберем дали всъщност това е новата Mazda3. Версия седан на този автомобил ще видим още през ноември в Лос Анжелис, а хечбека с пет врати през декември на автомобилния салон в Болоня. 

0 от 500