IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Неофициални снимки от новата „седмица” на BMW

Новото поколение на Серия-7 на BMW трябва да се появи към края на тази година, като модел на 2009.

Неофициални снимки от новата „седмица” на BMW
Луксозната лимузина беше забелязвана неколкократно по време на тестове през последните месеци. Най-новите неофициални снимки са от тестове на пистата Нюрбургринг. 


Снимките показват, че стилът на следващото поколение на „седмицата” ще бъде доста по-консервативно от сегашното. При него се забелязват дори елементи от Серия-3. Чертите на тялото на колата са много изчистени. Предната част изглежда доста по-дълга от сегашната, макар превесът отпред да е относително къс. 


Този дизайн е позволил предната ос да се измести още напред и междуосието да се увеличи. Макар промените във външния вид да не са големи, говори се, че съществените новини на новата „седмица” ще бъдат в техническата част. Освен по-голямото разстояние между осите при новия автомобил е по-широка и следата. 

С новото поколение на BMW 7 ще видим доста нови двигатели, включително и хибридни версии. BMW заедно с GM и Daimler са разработили хибридна система, която ще има своята премиера именно при новата „седмица”. Новият бензинов двигател би-турбо V8 на BMW, който видяхме за първи път при Х6 ще има основна роля и при новата Серия-7. 


Другите новини ще включват автоматичната скоростна кутия ZF с осем степени и нов диференциал на задната ос разпределящ движещият момент. Радарната система за cruise control е обновена, ще има и система предупреждаваща водача при непреднамерено напускане на лентата на движение. Очаква се да видим и новата система за нощно виждане, откриваща пешеходци. 


На пистата в Нюрбургринг беше забелязан и прототип с удължена колесна база (LWB). Както може да се очаква, LWB вариантът освен по-голямо разстояние между осите има и удължени задни врати.
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    БМВ стават все по-грозна марка. Вече съвсем ясно се вижда упадака на марката. Която освен добри двигатели вече не предлага нищо друго.. Новата и скоростна кутия и изкопирано DSG от Фолксваген , Дизайна на купето е отвратителен прилича на някоя Кия или Хюндай.. Инфрачервените датчици за откриване на пешеходци го изкопирали от новата Ес класа на Мерцедес.. Следенето на лентата е вече доста остаряло и е изкопирано от Ситроен.. и т.н. Просто нямат идеи нито в дизайн нито в иновации. Сега очаквам и новата иновация от Фолксваген да изкопират - Автоматичното паркиране, тоест колата сама си паркира в новия Фолксваген Тюран вече от година е предлагано като екстра както и в новия Пасат СС.. Просто вместо да измислят нещо само копират като папагали. БМВ е в много голяма криза и това вече е видно за всички.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Sigismund Freud ( преди 16 години )
    "Ентусиас"? Не,ве,пич,пише се "ентусиасТ"! К'ви инаватори,ве? Че те от 10(десет) години едни и съши тенекии коват във веркето! Да,вярно е,че са силни и могат да си позволят консерватизъм в дизайна! Ама годината е 2008-***.....
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    ima ne6to v profila ot po-prednoto pokolenie - mnogo dobre
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    bobo ( преди 16 години )
    абе идвете марко коли са само за комплексари. Ако някои иска да е различен или да изпъква има много други качествени автомобили с които може да го направи. Но ако иска да го оприличават на *** , митничар или балък да си купи БМВ :) За съжаление на всички любители : загледайте се бе хора всички *** карат BMW та
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Автомобилен ентусиас ( преди 16 години )
    ... Пичове, хубаво е да си чешим езиците, кои са най-добрите коли, но това не означава, че като караме такива коли и ние сме най-добрите;)Евала правя на всеки дръзнал да си закупи автомобил с емблемата на BMW, някой ден и аз ще си закупя такъв, но не съм израстнал все още!Аз искам просто да кажа, че BMW за мен са Иноватори ... всеки оплюва новия дизайн на BMW, определят го като грозен, като незнам си какъв ... НЕ Е ТАКА!!! Просто в един развоеен производствен процес, а и още повече в един маркетингов процес е редно да има постоянни и дори изненадващи моменти, които да приливличат внимание.BMW са най-добрите в това отношение, защото промениха коренно дизайн и концепции, но все пак останаха на върха, защото МОГАТ да си го позволят!!!Явно другите автомобилни марки, нямат тази финансова възможност,а знам ли може би желание и мотив за да променят нещо.Но в тоя наш Динамичен живот, този тип на мислине в един момент става еднообразен, че дори да не кажа, че омръзва!Така, че ... евала на всички от "екипажа" на Bayerische Motoren Werke AG, те решават да предприемат риск и го правят!!! Евала на човека дръзнал да разчупи скучните дизайнерски черти и да заложи на нещо ново... нека не забравяме, че всеки гениален творец се възприема много трудно от останалата част на човечеството! :)
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    jori ( преди 16 години )
    iskam da pitam vsi4ki fenove na "nai-dobata"marka koia e kolata po-koito se obra6tat vsi4ki,BMW nali kolkoto i staro da e,a ne mercedes,i ako govorim za ceni vzemete koli ot dvete marki edin klas i edna godina i gi sravnete.I o6te ne6to mercedes e kola za kompleksari,a BMW za ceniteli.Novata 7ma seria e razko6na tovae niama dve mnenia.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    цветанов :)))Мерцедес е кола за стари хора...разбира6 лиBMW е емоция, тръпка, характер, спорт, забава , БМВ
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Стара седмица,нова седмица...Ми,те еднакви,бе! Като китайци са! Е,няма страшно - ще й сложат една хипер-мега-свръх висока цена и късопишковците ще се наредят на опашка! Мутрите-безхуйници и те ще се няредят! Да ни е честит новият връх в кича!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Kато не разбирате едно нещо няма нужда да го обявявате за грозно. Старата седмица е един доста добър автомобил. Когато излезе конкурентият модели на Мерцедес стана смешен.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    дано новата 7-ца да е по хубава,за старата без коментар!