IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще представи новото поколение на А6 през 2010 г.

Макар следващото поколение на Audi A6 да е очаквано след около две години и тепърва да предстои през следващата година да видим негова концепция, вече са известни някои детайли за неговата конструкция и платформа.

Audi ще представи новото поколение на А6 през 2010 г.


Следващото поколение на А6 ще използва технологии, за първи път разработени при платформата на ТТ. Колата ще използва технологията на олекотената рама ASF II. Фирмата от Инголщад вече е разработила технологията Aluminum and Steel Spaceframe (ASF II), която подсигурява платформа с два пъти по-леко тегло от стоманенаната, съобщава списание Car. 

Технологията ASF позволява шасито да бъде изградено от модули за предната и задна част, докато „клетката” за пътниците е произведена от алуминий и стомана и разполага с редица усилени компоненти. За първи път тази архитектура на автомобила беше показана при TT, като вече се знае, че технологията ASF ще се превърне в стандартна за всички бъдещи модели на Audi. 

Следващото поколение Audi A8 също ще бъде произвеждано по технологията ASF II, като постепенно тя ще стигне и до по-малките модели на фирмата. С тази технология теглото на следващото поколение Q7 например, ще бъде намалено с около 300 кг., казват от фирмата. 

Но да се върнем на бъдещия А6, за който вече се знае, че ще бъде монтиран с доста разнообразни двигатели, като се започне от V6 с обем 2.8 литра и мощност 190 к.с. и се стигне до най-силният за стандартния модел агрегат V8 с обем 4.2 литра и максимална мощност 350 к.с. „Горещата” S6 ще бъде с V10 с обем 5.2 литра и максимална мощност 420 к.с. Колата ще се предлага и с поне два дизелови двигателя V6 с обем 2.7 литра и максимална мощност 185 к.с. и V6 с обем 3.0 литра и мощност 238 к.с. 


Предаването към предните колела ще си остане стандарт, но естествено AWD quattro варианти ще се предлагат с повечето двигатели. Дизайнът на новата „шестица” на Audi ще бъде в стила на новите А5 и А4, както показват първите компютърни образи. Диодните фарове от А3 кабрио също се виждат при А6. Задната част на колата е направена в стила на концепцията Cross Cabriolet Quattro.
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Лудница е направо, особенно отзад е убийствено.. Браво дано Мерцедес и БМВ да вкарат някакъв изродски дизайн ,че да се чудим кое по-напред да гледаме.