fallback

Audi отговаря на предизвикателството на BMW

В Инголщад са решени да отговорят на предизвикателството на BMW, които спечелиха повечето награди от конкурса „Двигател на годината”.

Баварската фирма пожъна главният си успех с би-турбо бензиновият двигател с шест цилиндъра и обем 3.0 литра. Сега от Audi отговарят с нов шестцилиндров бензинов компресорен двигател с обем 3.0 литра. Двигателят ще бъде с компресор Eaton и интеркулер тип въздух-въздух. Както списание Autocar пише, бъдещият двигател на Audi ще бъде обозначен като 3.0 TFSI, макар буквата “T” обикновено да означава “turbo”, каквото в случая няма да има. Двигателят с директно впръскване на горивото ще има максимална мощност 286 к.с. при 4850 об/мин. Според източници от Audi, новият 3.0 TFSI V6 ще има своята премиера при бъдещия S4. През следващата година ще видим този двигател и при А6 след неговия фейслифт, а се очаква с новия агрегат да има варианти и на Q7 и A8.
Тагове:
fallback
  • #33
    До Triforce ( преди 16 години )
    Мит е ,че 4х4 харчи повече.. В смисъл харчи но ,колкото климатик нещо от рода на 0,5л.на 100км. Аз карам точно Audi A6 3TDI 224к.с. Quattro- Искам да ти кажа ,че на дъжд,сняг,пясък,лед колата не мърда от тракторията по която движа.. Освен това ускорява доста бързо но най ме кефи ,че е 4х4 и знаеш ли защо най-вече.. Защото в града на светофарите много често се пристроявам в друга лента ,за да ипреваря съседната лента и да избегна задръстването в собствената си лента-Уфф много сложно го обясних но както и да е .. Мисълта ми е ,че 4х4 ти дава старт ,който не можеш да получиш от никоя друга спортна кола.. Докато тръгнете и в първата секуда ти си взел една кола разстояние и хоп минаваш пред него,колкото и да е бърза колата му предното и задното имат леко забавяне я превъртане на гуми я малко късно пуснат съединител а quattro- то тръгва мигновенно .. Не мога да ти го обясня но сигурно ме разбираш какво искам да ти кажа.. Голям кеф е брадъре.. Няма по добро потегляне от място от 4х4..
  • #32
    subaru ( преди 16 години )
    Четейки коментарите ви стигнах до следните заключения: Кола с двигател на BMW, с дизайн на AUDI и окачване qattro и возия на Мерцедес би била перфектната комбинация!
  • #31
    Triforce ( преди 16 години )
    Затова си прав. Но аз не бих взел 4х4, заради ограничението на извъртане на предните колела. А иначе да дадеш 10 000 евро за глупости, а не за безопасност си е най-голямата глупости. Но пък 4х4 гори повете... абе много НО-та са. Та за мотора - ще е динамичен на завои, понеже държи яка мощ в малки обороти, ама на яка права ще увисне дори пред дизела на БМВ.
  • #30
    Анонимен ( преди 16 години )
    Trifoce , брадъре усещам ,че си фен на БМВ- не съм и фен на тая марка - само и единствено защото е със задно, и знаеш ли защо наричам човека по-доло *** и ухилен? Не за друго а защото БМВ имат и версия 4х4 но едва 1% от купувачите на БМВ си го поръчват.. А екстата струва 2000 евро!!! *** са защото дават за кожен салон 3000евро още толкова дават за ДВД и навигация , още толкова струват и ел. седалките с памет.. М-пакета и той е толкова.. Но най-големия проблем на БМВ е поднасянето в завой и на дъжд и мокър асвалт ,което се елиминира автоматично с 4х4.. И ,колко трябва да си *** да дадеш хиляди евра за гъделчета и глезотийки а да ти се досвидеят 2000 евро ,за 4х4!! Даваш над 100 000лв. за нова кола и даваш още 20-30000лв. за ексти не толкова важни а пестиш от важните неща.. Това е което исках да ти поясня..
  • #29
    Trifoce ( преди 16 години )
    Ами явно има защо да е ухилен :) Но това не го прави ***... нито пък остър - хаха. Та Мотора наистина постига яка мощност при ниски обороти, което е добре. Пък вие не се карайте, ами си карайте 10 годишните автомобили и се кефете, че не ходите пеша!
  • #28
    Анонимен ( преди 16 години )
    ти наистина си мега *** фен на тъпата марка БМВ. Дизелите на БМВ и Мерцедес тъпоглавецо са изкопирали едно към едно пиезоинжекторния двигател на Аузи а това е признат за най-добрия дизел в света през 2004год. От 2005г. новитне Беемвета са на същия принцип с пиезоинжектори. Ауди спечели и Лю Ман ,като бяха единствения автомобил на състезанието с дизелов двигател.. Което е още едно доказателство ,че пиезоинжекторния дизел е по-добър от Бензиновите Беемвета и Мерцедеси.. Какво Рено и Пежо ми говориш при положение ,че и Пежо в момента ползват разработките на Ауди.. Много си *** човече.. Как така само тъпотии си написал незнам.. 4х4 знаеш кой го е сложил първи - Ауди и печелят WRC през 1988 и 1989 са шампиони точно с с Ауди 80 quattro ама кой да чете.. В Празната ти глава няма една вярна приказка.. ***.. И последно отиди до КАТ и питай коя марка автомобили е затрила най-много Българи веднага ще видиш ,че Беемветата са ковчези за собствениците си.. Най-често губят контрол именно БМВетата и най-често те изхвърчат от пътя.. Но кой да проверява и да чете ? Естествено само умния шофьор на Ауди а безмозъчника в Беемвето ще го видиш ухилен и *** залепен на седалката сякаш кара Самолет.. ха ха ха..
  • #27
    Анонимен ( преди 16 години )
    ха ха много трябва да си *** ,за да си фен на БМВ и ти го доказа.. Ауто Билд се издава в цяла Европа и мненията са на журналисти ,механици и състезатели от цяла Европа ама като си *** от къде да знаеш.. Били на Заплата в Фолксваген!! Която пък на всичкото отгоре е най-силната автомобилна компания!! Компания ,която произвежда мноого по бързи,красиви ,луксозни и стабилни марки от *** БМВ - Лаборджини,Порше,Бугати,Ауди,Сеат,Шкода,Фолксваген и т.н. Освен това и Мика Хакинен двукратен световен шампион от Формула 1 признава класата на Ауди .. Само *** *** като теб ,страдащ от параноя и виждащ конспирация във всяко автомобилно списание може да се излага с плиткоумието си.. Карай си Беемвето и си мисли ,чи караш най-яката марка ха ха ха..
  • #26
    NANI ( преди 16 години )
    http://***.leftlanenews.com/audi-rs5-future.html vijte noviq zvqr
  • #25
    NANI ( преди 16 години )
    Do bmw.q si pomisli dali ot Audi ne sa pe4elili v WRC?:)Kolkoto do dizelite na VAG dori s pompa-diuza motorite im bqha po-mo6tni ot vsi4ki,koito spomenavash,nedostat1ka im beshe,4e sa po-shumni i razgr1shtaha moshtnosta si po-neravnomerno.I ne si misli,4e u4astieto v1v F1 i WRC e merilo za ka4estvoto na edna marka.....
  • #24
    bmw ( преди 16 години )
    Аре вземи млъкни с този *** BILD a? За всички които се интересуват от колко знаят, че това спиасание изпълнява изцяло поръчки на ФолксШАЙГЕН!!! Така, че ***, чети си БИЛД-а и си карай миризливия ГОУФ. И ***, запознай се първо за скапаните дизели на ФОЛКСЩАЙГЕН и тогава пиши селските си комлпексарски коментари! От 1998 BMW, Mercedes, PSA, Renault, FIAT и всички останали правят качествени дизели (комон рейл), фолкщайген решават от миналата година да започнат да слагат такива в АУДИ.И е смешно да сравняваш марки спечелили Формула 1 и ВРЦ със набедената за хубава марка сред българският селянин ФОЛЦВАГЕН, които никога не са а и няма да спечелят голямо такова състезание, просто защото не могат!
fallback
Последни