IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви новия М5

Разработката на следващо поколение BMW M5 е в напреднала фаза, съобщава британското списание Autocar.

BMW готви новия М5

M отделът на Баварската фирма работи в много тясно сътрудничество с екипа разработващ новото поколение на Серия 5 и планира да създаде супер седан, конкуриращ всички в своя клас. 

Колата ще бъде с изцяло нов 5,5-литров V10 двигател с мощност 550 к.с. и ще бъде на пазара през 2011 г. Новата Серия 5 на BMW ще бъде в продажба през 2010 г. 

Според предварителната информация, дизайнът ще бъде еволюция на познатата днес Серия 5. 

Скоростните кутии за M5 ще бъдат две – механична с шест степени и новата M DCT с два съединителя. Новият автомобил ще се характеризира с по-добра ефективност на двигателя, като ще разполага с технологията stop-start. 

От BMW вече обявиха, че ще намалят вредните емисии при новата Серия 5 чрез програмата Efficient Dynamics, като със сигурност това ще се отнася и за новия M5. Колата ще бъде оборудвана и с новия алтернатор, който ще регенерира енергия от спирачната система, като ще повиши мощността и в същото време ще намали разхода на гориво без да наруши динамичните характеристики на автомобила.
0 от 500