IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цената на Dacia Sandero в Германия започва от 7 500 евро

Новият хечбек Sandero се изработва от края на миналата година в бразилския град Куритиба с марката на Renault. На пазара в Европа този автомобил ще се появи през лятото под марката Dacia.

Цената на Dacia Sandero в Германия започва от 7 500 евро

Това ще бъде петият модел на фирмата и неговата цена ще бъде позиционирана между тази на Logan и Logan MCV. Дилърите в Германия вече обявиха, че цената на новия Sandero ще започва от 7 500 евро. 

Dacia Sandero има дължина 4020 мм и разстояние между осите 2588 мм. Това е с 230 мм по малка дължина от тази на Logan и 42 мм по-късо междуосие. Височината от 1534 мм е сходна и при двата автомобила, както и разстоянието до пътя, което е 155 мм. 

Официалните продажби на Dacia Sandero ще започне на 20 юни в Германия, но поръчките за колата могат да се правят още от днес. Цената от 7 500 евро е за базисния вариант с двигател 1.4 литра и мощност 55 kW. Това е по-скъпо от началната цена на Logan, но по-евтино от тази на Logan MCV. Все още не е ясно какво е оборудването при базисния модел. 

Техническата част на Sandero е взета почти изцяло от Logan. От Dacia обясняват, че е извършена много работа за антикорозионното покритие на автомобила. Голяма част от развойната дейност по създаването на Sandero е извършена в Румъния, а в Европа новият автомобил ще бъде продаван с гаранция от три години или изминаване на 100 000 км. 

Освен споменатия базисен двигател, колата ще се предлага и с бензинов двигател с обем 1.6 литра  и мощност 90 к.с. (66 kW), както и турбодизелов двигател dCi с обем 1.5 литра и два варианта на мощност - 50 и 63 kW. 

Багажникът на колата има обем 320 литра, а при сгъване на задните седалки мястото за багаж достига 1 200 литра.
0 от 500