IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как ще изглежда новото Audi A6?

През следващите две години предстои да видим новите поколения на трите най-уважавани в Европа модели в средния клас – BMW Серия-5, Mercedes-Benz Е-Клас и Audi A6.

Как ще изглежда новото Audi A6?

Случайно или не, в интернет се появиха почти едновременно компютърни образи на версиите комби на BMW Серия-5 и на Audi A6 Avant. 

От това което виждаме за комби версията на А6 личи, че тя ще носи много от новата стилистика на Audi A5 и A4, ще има диодна секция във фаровете, подобна на тази при кабрио версията на А3. 

Платформата на която ще бъде произвеждан този модел е удължена и модернизирана версия на платформата на която се произвежда A4. При Audi A6 обаче ще има повече елементи изработени от олекотени сплави, за да се намали теглото и да се увеличи динамиката. 

Като цяло наборът от двигатели ще повтаря този при А4, но ще видим и някои нови, като дизеловият би-турбо V6 с мощност 300 к.с. и новият бензинов TFSI V8 с мощност 430 к.с. Базисният модел на новата „шестица” на Audi ще остане само с предаване към предните колела, но естествено ще има и вариант „quattro”, като това ще бъде новото поколение на системата 4х4 на Audi, при която движещият момент се разпределя поотделно не само между предната и задна оси, но и между двете задни колела. Така се постига невероятна стабилност като се запазват динамичните качества на колата. 

Новото поколение на Audi A6 ще се появи малко по-късно от това на BMW Серия-5 и Mercedes-Benz E Клас, които ще видим най-вероятно в края на другата година. При Audi A6 първо ще видим концепция през 2009 г., а серийната версия ще се появи в началото на 2010 г.
0 от 500