IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-после АвтоВАЗ ще пуска ново поколение на Lada 4x4

АвтоВАЗ планира разработката на нов компактен SUV модел, който да замести дългогодишния представител на фирмата в този сегмент Lada 4x4 (Нива).

Най-после АвтоВАЗ ще пуска ново поколение на Lada 4x4

За тази перспектива се говори в нов проспекта на фирмата, съобщава вестник Ведомости, като пояснява, че в същото време не се съобщава за никакви подробности за бъдещия модел. Очаква се подробна информация за бъдещия off-road на АвтоВАЗ да се появи до края на тази година. 

Тогава трябва да видим новия бизнес план на фирмата и програма за обновяване на нейните модели, със срок 2009 -2012 г. В него освен за SUV модела, ще има подробности и за моделите в компактния и в средния клас които АвтоВАЗ планира да пусне. Главната цел е към 2012 г. АвтоВАЗ да произвежда 1.2 милиона автомобили годишно, а през 2015 г. 1.5 милиона. 


По отношение на новия off-road модел ВАЗ има две възможности – да модернизира старата платформа на Lada 4x4 естествено с помощта на новия съсобственик Renault или отново заедно с французите да създаде изцяло нова платформа за SUV модела. 

Трябва да се каже обаче, че Renault също не разполага с готова платформа за този тип автомобили, доколкото единственият off-road модел на фирмата, Koleos се произвежда на платформата на Nissan X-Trail. 

В същото време обаче, Renault в момента разработва вариант за серийно производство на Logan 4х4. В този смисъл не е изключено разработките за бъдещия SUV на Logan и на Lada да се съчетаят.
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Новата нива ще има изцяло променен дизайн на страничните мигачи и грайферите на гумите. Всъдехода ще е и с уникален фейслифт на дръжките на вратите от вътрешната страна.