IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тата подкрепя бъдещите модели на Jaguar и Land Rover

През последните месеци се говори доста за възможността Jaguar да произвежда нов модел спортно купе, което да конкурира Porsche 911.

Тата подкрепя бъдещите модели на Jaguar и Land Rover

Досега това бяха само спекулации и слухове. Сега в Женева обаче, президентът на Tata Group, Ратан Тата (Ratan Tata), заяви официално, че ще бъде доволен да види новия спортен модел F-Type на Jaguar в близките години. 

На въпроси от страна на журналистите за повече подробности за бъдещия модел, Тата отговори, че има „твърдо убеждение за нуждата от този модел”, и даде да се разбере, че той ще получи зелена светлина под негово ръководство. 

Очаква се всеки момент след края на автомобилния салон в Женева, Ford да обяви, че новият официален собственик на Jaguar и Land Rover е индийската група Тата. Наскоро целият мениджмънт на Тата беше поканен от Ford за да присъства на презентацията на бъдещи модели на двете британски марки, които купува. 

След това от Тата заявиха, че ще подкрепят всички и всеки от тези бъдещи модели на Jaguar и Land Rover, съобщи AutoWeek. “Това което видяхме ни харесва, а технологиите са доста впечатляващи”, заяви президентът на Тата. 

Освен спортното купе F-Type, бъдещите модели на Jaguar включват версия СС на новия XF (на снимката), обновяване на флагмана XJ и вероятно нов седан на базата на XK. 

При Land Rover се очаква да се появи следващото поколение Range Rover, c изцяло алуминиева конструкция, както и Range Rover Sport и серийната версия на концепцията LRX (на снимката). 
0 от 500