IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Чехия ще се произвежда и Kia

В Чешката република от следващата година ще бъдат произвеждани шест марки автомобили.

В Чехия ще се произвежда и Kia

Освен местната Skoda и Toyotа, Citroën и Peugeot, които вече се произвеждат там, през следващата година в страната ще бъдат произвеждани и южнокорейските Hyundai и Kia. 

Сега в Чехия (град Ношовице), Hyundai строи свой завод, който ще започне да функционира от следващата година. Досега беше ясно, че там ще се произвежда моделът на Hyundai i30, а сега става ясно, че в същия завод ще се произвежда и модел на Kia. 

Най-вероятно това ще бъде MPV модела Carens. 

Както е известно, в съседна Словакия Kia (която е в рамките на групата Hyundai), вече произвежда свои модели в завода в Жилина. Сега планират тясна кооперация между заводите на групата в Чехия и Словакия. В Жилина освен Kia Cee’d вече се произвеждат двигатели на корейската група, а в Чехия ще бъдат произвеждани и скоростни кутии. 

Заводът на Hyundai в Чехия има капацитет от 300 хиляди автомобили годишно. Той трябва да бъде достигнат още до 2011 г. Според говорител на Hyundai производствената линия на завода в Ношовице ще има възможност да произвежда едновременно до пет модела . Пробното производство в завода трябва да започне още тази есен, а серийното производство още в началото на 2009 г.
0 от 500