IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концепцията на Saab 9-X BioHybrid предизвиква интерес в Женева

Концепцията на Saab 9-Х BioHybrid вероятно ще се превърне в хит на автосалона в Женева.

Концепцията на Saab 9-X BioHybrid предизвиква интерес в Женева

Това не се дължи само на уникалния и интересен дизайн, но най-вече на факта, че този модел носи чертите на бъдещия най-малък Saab, който вероятно ще видим до 2 години. 

При 9-Х BioHybrid се виждат общ стил с предишни концепции, като Aero-X и 9-X. Според първите коментари на експерти, този модел има всички шансове да върне Saab сред големите при луксозните компактни модели. Най-вероятно бъдещият сериен модел ще бъде обозначен като 9-1 и ще се произвежда на същата платформа на GM, на която ще видим и новото поколение на Opel Astra. 


Според списание Motor Trend, серийното производство на този модел ще започне към 2010 г. Освен в Европа новият „baby” Saab 9-1 ще се продава и в САЩ. Докато на Стария континент луксозният сегмент при компактните автомобили е доста населен, в САЩ само Mini Cooper се радва на успех. 

Saab иска да използва тази ситуация и да представи там нов модел, който с помощта на рекламните възможности на GM да заеме водещо място.
0 от 500