IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Норвежки електромобил в Женева

Think Global е фирма разположена в Норвегия, производител на електромобили.

Норвежки електромобил в Женева
Фирмата беше популярна през 90-те години на миналия век, когато нейният модел ‘Th!nk’ се продаваше в САЩ. По това време Think беше собственост на Ford, който през 2003 я продаде на швейцарската фирма Kamkorp Microelectronics. 

През 2006 г. Think фалира, а малко по-късно беше закупена от норвежка компания, която е решена да вдигне производителят на електромобили на крака. 


Първото свидетелство за съвземането на Th!nk сега виждаме в Женева, където е представена концепцията Th!nk Ox. Според производителите този модел е предвестник на бъдещ сериен електромобил с пет места. 

Идеята е Ox да има модулна платформа, която да бъде използвана за различни модели предназначени за пазарите в Европа, Северна Америка и Азия. Акумулаторните батерии са разположени в средата на колата в две отделения изградени под рамата. По този начин на тази рама може да бъде разположена всякаква каросерия. 


Това което сега е представено в Женева е мини MPV модел. От фирмата имат готовност да подготвят и спортна кола и купе на тази рама. Двигателят показан в Женева е с мощност 60kW. Тази мощност е достатъчна за да подсигури добра динамика на Ox, като ускорението от място до 100 км/час е за 8.5 секунди. Собственото тегло на Th!nk Ox e около 1650 кг. 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    SMOG-Fighter ( преди 16 години )
    Това е начинът децата ни да живеят в свят без алергии и вродени пороци, а ние да спрем да купуваме петрол и авточасти и да тънем в смог като МОЖЕМ ДА СЕ ВОЗИМ БЕЗПЛАТНО С 1 ФОТОВОЛТАИК НА БАЛКОНА!Who Killed The Electic Car е филмът, който всеки трябва да гледа