IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota FT-HS е бъдещата Supra

Концепцията на спортен хибрид Toyota FT-HS е предвестник на следващото поколение Toyota Mark V Supra.

Toyota FT-HS е бъдещата Supra

Това официално беше потвърдено в навечерието на автомобилния салон в Мелбърн, където ще бъде изложена Toyota FT-HS. Един от изпълнителните директори на Toyota Australia, Питър Ивънс (Peter Evans) обяви, че концепцията FT-HS ще бъде в основата на бъдещето поколение на Supra. 

Ивънс описа Toyota FT-HS като “’Prius на стероиди”, т.е. с повече мускули. Според неговите думи, това е „Toyota Supra на бъдещето”. FT-HS е съкратено от Future Toyota Hybrid Sports. Автомобилът е създаден от изследователския и развоен център Calty на Toyota, намиращ се в Калифорния. Именно там беше показан за първи път този автомобил още през миналата година. 

Също като предишните поколения на Toyota Supra, FT-HS е купе с две врати с монтиран двигател в предната част и задвижване на задните колела. Сега обаче концепцията е задвижвана от хибридна система с комбинирана мощност от 500 к.с. Това е съчетание между електромотор с мощност 197 к.с. и бензинов двигател V6 с обем 3.5 литра и мощност 292 к.с. 

Прави впечатление, че хибридната система при концепцията FT-HS има много общо с тази при Lexus GS450h, което вероятно говори за възможно скорошно серийно производство на този модел.
0 от 500