IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford и Тата ще съобщят официално за сделката на 5 или 6 март

Ford и индийската Tata постигнаха окончателно споразумение за продажба на Jaguar и Land Rover и официално ще съобщят за сделката на 5 или 6 март.

Ford и Тата ще съобщят официално за сделката на 5 или 6 март

Ford за първи път обяви за продажба на британската марка в средата на миналата година. От края на миналата година е известно, че купувач ще бъде индийската Тата, но досега не е съобщено официално нищо, защото се чакаше да завършат разговорите между синдикатите и новите собственици. 

Това е станало в края на миналата седмица, става ясно от интервю на един от профсъюзните босове Роджър Медисън (Roger Maddison) пред списание Automotive News Europe. Медисън обяснява, че са постигнали споразумение за продължаване на плана за развитие на Jaguar, който вече е в действие, и под ръководството на Тата. Според него има гаранции за бъдещето на марката. 

„Всичко вече е наред, доколкото ние сме наясно с процеса. Сега работа имат вече само адвокатите за да се състави договора”, казва синдикалистът. 

От тази информация следва, че производствения план на Jaguar ще бъде следван и под шапката на Тата. Можем да очакваме новият роудстер F-Type, новото поколение на Jaguar XJ и евентуално XF да се появят през следващите две години.
0 от 500