IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus с хибриден кросоувър на базата на Prius?

От доста време знаем, че Toyota планира обновяване на най-популярния си хибриден модел Prius.

Lexus с хибриден кросоувър на базата на Prius?

Сега стана ясно, че нейното луксозно подразделение Lexus, много вероятно ще започне да произвежда основан на технологията на Prius кросоувър. Концепцията на Lexus ще видим малко след появата на новото поколение на Prius, което очакваме в началото на следващата година. 

Идеята да се произвежда цяла линия от модели на базата на Prius е от няколко години. От своя страна Lexus вече има някои хибридни модели, но те са далеч от успеха постигнат от Prius. Това може скоро да се промени. 

Тази идея се вижда и при представената на автомобилния салон в Женева през миналата година концепция Hybrid X. 

Prius ще се модифицира в три напълно нови модели, които сега са наричани Prius A, B и C, и трябва да се появят съответно през 2009, 2010 и 2011 г. Prius A е второто поколение на сегашния модел на хибридния автомобил, Prius B вероятно ще бъде споменатия кросоувър със знака на Lexus, а Prius C компактна малка градска кола. 

Най-вероятно е първо да се появи новото поколение на Prius, след това да видим кросоувъра на Lexus и накрая към 2011 г. все още неизвестния трети модел, създаден на базата на технологията на Prius.
0 от 500