IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И през 2019 може да се кара с винетни стикери

Преобразуването им в електронни не е задължително, както твърдеше преди АПИ

И през 2019 може да се кара с винетни стикери

Закупените през 2018 година винетки, които ще са валидни и през следващата година няма да се налага да се преобразуват в електронни. Това съобщи offnews, като цитира Агенция „Пътна инфраструктура”.

И през 2019 ще се кара с хартиени винетки

Продажбата на електронните винетки започва в понеделник, 17 декември, като те могат да бъдат купени от сайта bgtoll.bg. Първоначалната информация беше, че хартиените винетки ще трябва да се преобразуват в електронни, но сега от АПИ поясниха, че това ще е само препоръчително, за да се улесни системата, но не и задължително.

Според АПИ, ако камера на пътя засече автомобил с непреобразувана винетка, той може да бъде спрян за проверка. Ако се установи, че шофьорът кара с валидна винетка, която обаче не е преобразувана, той няма да подлежи на санкция от мобилните екипи на тол контрола.

С други думи, според пояснението на АПИ, ако имате валидна винетка, то не се налага да правите нищо до нейното изтичане и след това вече да си купите електронна такава.

Снимка: АПИ

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    с такива винетки след януари ще останат неколцина - надали е национален проблем. По-важното е, че ще се следят всички вече, а не тези които хванат само. Очаквам по натам и по автоматизиран начин да се глобява.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да бе! Ако не е преобразувана, нали ще ни спират? Тоест ще трябва да си губим времето и да чакаме някой Ханко Брат да кълве по таблета си.Това уточнение е само да хванат някой с незалепена винетка и да имат основание да му я проверяват.