IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan обвини и семейството на Карлос Гон

Ръководството на Renault защити топ-мениджъра и го остави на поста му

Nissan обвини и семейството на Карлос Гон

Компанията Nissan подаде иск срещу Клодин Бишар де Оливейра – по-голямата сестра на бившия председател на Надзорния съвет на японския производител Карлос Гон. Тя е обвинена в „незаконно забогатяване”, но подробности за иска не се разкриват.

Nissan обвини и семейството на Карлос Гон

Знае се само, че той е заведен в бразилски съд, но не се казва какви са точно обвиненията. Източници от Nissan посочиха пред агенция Reuters, че Оливейра е заемала длъжността „консултант” в японската компания, като за това е получавала доста сериозно възнаграждение.

От Nissan са подали и иск срещу дъщерята на Гон – Каролайн, като в него искат да бъде конфискуван апартамент в Рио де Жанейро с всички намиращи се там вещи. В дома на Каролайн са открити 3 сейфа, които вероятно съдържан документи за дейността на нейния баща.

Адвокатът на Гон оспорва допускането на представители на Nissan в жилището, тъй като счита, че те биха могли да подхвърля компроментиращи семейството документи и предмети. Затова в крайна сметка местен съд позволи живеещите в апартамента хора да си вземат личните вещи, но това да стане в присъствието на хора от Nissan.

В същото време съветът на директорите на Renault взе решение да остави Карлос Гон начело на алианса Renault-Nissan. Във френската компания смятат, че възнагражденията, които е получавал, не нарушават законодателството. Докато Гон е под арест, президент на концерна временно ще продължи да бъде Тиери Болоре.

Снимка: Carscoops

Тагове: nissan renault
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Хе хе хе!! ( преди 5 години )
    Дилърчитътъ от рено.бг и в неделя ги спешават да бичат минуси, ако някой пише срещу техния Велик Вожд Гомн! )))))))))))))
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До по-долния ( преди 5 години )
    кратуна си ти, щото приписваш ганьовските си нрави и обичаи на японската проКУРАтура! тва да не ти е КТБ!!?той и модераста е същия като тебе...
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    (без)работещите в определени представителства дружно се пънат в защита на Главния Перач! Разбира се под "вещото" жабарско ръководство.
  • #2
    13 rate up comment 8 rate down comment
    :))))) ( преди 5 години )
    Даже и на такъв кратун като тебе би трябвало да е ясно, че всичко това е дебел политически конфликт и се вадят кирливи ризи, плюс опити за подхвърляне на доказателства.
  • #1
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Е, няма такава ... ( преди 5 години )
    наглост! Баш перача го чакат поне 5 г. затвор, ама жабарето: "В същото време съветът на директорите на Renault взе решение да остави Карлос Гон начело на алианса Renault-Nissan".Съвсем скоро май ще се нарича: "Перачница рено", при бай Гомн.