IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW показа какъв ще е новият Passat

Американската версия ще бъде представена през януари в Детройт

VW показа какъв ще е новият Passat

Компанията Volkswagen показа първи скици на новото поколение на седана си Passat, който ще се появи на пазара в САЩ в началто на следващата година. Премиерата на модела е насрочена за автосалона в Детрой през януари.

VW показа какъв ще е новият Passat

Седанът е поучил агресивен външен вид, но си остава лесно разпознаваем. Част от елементите на дизайна са в стила на новата Jetta и на Arteon, но каросерията е изцяло нова. Общото с предишното поколение на модела е само покривът. Така Passat ще отговаря на новия фирмен стил на марката с увеличена решетка на радиатора с хоризонтални ребра, по-изразителни фарове и тесни задни светлини.

VW показа какъв ще е новият Passat

Технически моделът малко ще се отличава от сегашната генерация. VW Passat запазва платформата си PQ46 и двигателя си – 2,0-литров турбомотор със 176 к.с. и 250 Нм. Заради отказа от преминаване на архитектурата MQB моделът няма да получи хибридна версия. Във Volkswagen вече се отказаха и от досегашния VR6 двигател с обем 3,6 литра и 283 к.с.

VW показа какъв ще е новият Passat

Икономията на средства за преминаване към новата платформа е породена от спада на интереса към седаните, но във Volkswagen смятат, че този клас автомобили все още има бъдеще. Новият Passat няма да има цифов приборен панел, но ще получи светодиодна откита, система за автоматично спиране, мултимедия с 8-инчов дисплей и адаптивен круиз-контрол.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen passat
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Видно е, че за краврските претенции се предлага кола на платформа разработена преди 15 години. :)За Европа още от преди 4 години е на новата платформа - т.е. по скосено, челно стъкло, по-голямо междуосие, повече пространство и 200 кг. по лек.Чудя им се на тези дето си внасят "изгодно" пасат от САЩ...
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чакат да ги купи Форд и заради това не си дават много зор. Тъкмо, като се съберат талаша ще е на едно място. Ако привлекът към себе си и Рено наистина всичкият талаш ще е под една шапка и хората ще знаят какво да не си купуват. Хората, които поне малко разбират от коли. За останалите не се отнася.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    VW бил показал.... е какво е това ся, някаква скица ? Ко има да показва, то е ясно че ще е същия като предния, не само че VW по-принцип не прави резки промени, ами и поради факта че Passat не е важен автомобил за марката вече и не се инвестира в него.
  • #4
    8 rate up comment 10 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    А....нали ще продължи да пуши щото ако не....то за к`во ни е!!!
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    артеона много го продават и харесват тамна мен лично малко не ми е баш баш!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако Артеона не го продават в САЩ, има смисъл в дизайна.
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    явно ще е чист артеон !не е лошо ама тогава артеонът губи смисъл!