IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа новото поколение на Fiesta

След редица концепции и слухове, че ще смени името на новото поколение, Ford показа компактния си хечбек, който ще продължи да се казва Fiesta.

Ford показа новото поколение на Fiesta

Това е версията която ще се продава в Европа, Азиатско-тихоокеанския район и Южна Африка. Серийното производство ще започне в завода на Ford в Кьолн през втората половина на годината. 

Fiesta е първият модел разработен съобразно новата глобална стратегия на Ford, като има шанс автомобилът да бъде продаван на по-късен етап и в САЩ и Китай, но във версия седан. Световната премиера на новата Fiesta ще бъде следващия месец на автомобилния салон в Женева. 

Продажбите на версиите хечбек с три и с пет врати в Европа ще започнат през есента. До 2010 г. новата Fiesta вече ще се продава и в Азия, Африка, Австралия и вероятно САЩ, като вариантите на каросерията ще варират според пазара, но платформата ще бъде една и съща. 

Както се очакваше новата Fiesta е взела много от стилистиката на концепцията Verve, включително трапецовидната радиаторна решетка, ъгловатите фарове и профилът тип „fastback”. Освен привлекателната външност, инженерите на Ford са се постарали да създадат технически доста добър продукт, предлагаш много сигурност и комфорт. 

Една от ключовите цели е била да се запазят теглото и размерите на новата Fiesta в рамките на тези при досегашния модел, но в същото време да се повиши равнището на комфорт и безопасност. В тази област са използвани и редица от системите които видяхме при Mazda2, включително изработването на шасито от два различни вида стомана. 

С новата Fiesta, Ford определено постига поставените си цели. Колата ще бъде предлагана с бензинови и дизелови двигатели. Базисен ще бъде бензиновия двигател с обем 1.4 литра и мощност 60 к.с. След него идва двигателят с обем 1.6 литра и мощност 115 к.с. Естествено ще има и „горещи” версии. Дизеловите двигатели ще започват с два варианта на агрегата с работен обем 1.25 литра и мощност съответно 60 и 80 к.с. 

Изборът на скоростна кутия ще включва шест степенната механична предавка или новият автомат Durashift. Автомобилът ще се предлага и с електронната кормилна система EPAS, която допринася за икономии на гориво.
0 от 500