IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen продавал незаконни автомобили в продължение на 12 години

Вместо да се бракуват, предсерийните прототипи били давани на дилъри

Volkswagen продавал незаконни автомобили в продължение на 12 години

В продължение на  повече от 10 години компанията Volkswagen е продала автомобили, които нямат право да се движат по обществените пътища. Става дума за предсерийни протопипи, които германският производителят трябвало да унищожи, но вместо това е доставял на дилъри в Евроа и Северна Америка.

Volkswagen продавал незаконни автомобили в продължение на 12 години

По информация на Der Spiegel, от 2006 до 2018 г. Volkswagen е продал 6700 такива автомобила. Друго издание – Handesblatt, обаче посочва бройка от 17 000 коли. Всички те е нямало как да получат сертификат, ако при тях са били установени различия от серийните модели, но въпреки това, са пуснати в продажба и сега производителят е принуден да ги изтегли обратно.

Властите в Германия са категорични, че действията на компанията са незаконни и в момента Министерството на транспорта обмисля каква глоба за наложи на Volkswagen. Експерти очакват това вълна искова срещу компанията, тъй като продадените автомобили не са отговаряли на обявените от производителя изисквания.

Според медиите в страната, предишният шеф на компанията – Херберт Дийс, е знаел за случващото се. Действията на Volkswagen могат да нанесат сериозен удар не само на самия производител,но и на неговите дилъри, които ще трябва да изплащат компенсациите на излъганите клиенти от собствения си джоб.

Снимка: Motor

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #13
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    френските автомобили, особено рено, са ненадминати по твърдо заемане на последните места във всички класации за надеждност и качество, навсякъде по света! Вече над 20 години е все така! Факт!!
  • #12
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма такава мафия... Да продаваш умишлено опасни за живота предсерийни образци. Няма такива измамници...
  • #11
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По-голям бок/лук от най-добрата компания за Служебни коли - Рено ,все още няма и скоро няма да има.
  • #10
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Френските автомобили са ненадминати комфорт технологии двигатели дизайн финес.Недостижимо е това за немските ко.птори!
  • #9
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Мемфис ( преди 5 години )
    Само се чудите каква глупост да напишете!И на Южният полюс някой да каже нещо против Германия, в този сайт ще го отразят веднага!Виж, за руските недоразумения, които си приличат по автомобила само по това, че и те имат колела -НИТО ДУМА!Чета ви глупостите, ама ми ПИСНА!!!!
  • #8
    12 rate up comment 19 rate down comment
    Оризарина ( преди 5 години )
    Качеството в немските автомобили е ненадминато. По добре такъв автомобил отколкото японска брантия та дори и нова.
  • #7
    17 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Брат, дори предсерийна мостра на VW е по-качествена от коя да е японска трошка, която чисто инженерно е проектирана да е тънка, мека и евтина.
  • #6
    19 rate up comment 11 rate down comment
    zoom in ( преди 5 години )
    хахаха немско качество и традиции викате, а ?
  • #5
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Цялата немска икономика се крепи на лъжа!Навремето даваха заем на гърците да им купуват танковете Леопард вместо Ейбрамс после се оплакват.Цялата им икономика е мошеническа
  • #4
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не са глупости. Това не са коли за краш тестове. Това са бройките които се пускат за да се настроят поточните линии. Част от тях дилърите ги поръчват за обучение на персонала и после наистина трябва да се разглобят а не да се продават. Имат си VIN но нямат сертификат за съответствие с което да се регисрират. ФВ явно са намерили начин да ги регистрират и са ги продали.