IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford потвърди съкращенията на работници в Европа

Компанията започна преговори с германските синдикати

Ford потвърди съкращенията на работници в Европа

Американският производител Ford е започнал преговори с представители на синдикатите на германските работници за евентуални съкращения в завода си в Заарлуис. Причината е спирането на производството на модела Ford C-Max, което се осъществява в това предприятие.

Ford потвърди съкращенията на работници в Европа

„Можем да потвърди;, че започваме официални преговори със Съвета на работниците с цел да сложим край на производството на моделите C-Max и Grand C-Max в Заарлуис", се казва в официално съобшение на компанията.

От Ford уточняват, че производството на двата минивана постепенно ще бъде свито, за да може да отговаря на потребителското търсене. Съответно това ще доведе и до намаляване на работницата ръка. В момента в завода в Заарлуис работят 6190 служители, но намаляващият интерес към моделите, сглобявани в предприятието, ще принуди компанията да съкрати поне 1600 част от тях, показват сметките до момента.
 

В компанията са изчислили, че за да може C-Max и Grand C-Max да бъдат приведени в съответствие с новите екологични изисквания, ще трябват огромни инвестиции, но те не си заслужават, тъй като продажбите на двата модела спадат непрекъснато.

Снимка: Carscops

Тагове: ford
0 от 500