IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предколедно: Пътна полиция не може да издава електронни фишове

Опит да се отстранят дефектите на електронната система доведе до пълния й срив

Предколедно: Пътна полиция не може да издава електронни фишове

Проблеми при преинсталирането на софтуера сринаха системата на Пътна полиция и направиха невъзможно издаването на електронни фишове на нарушителите, потвърди главен инспектор Росен Рапчев пред националната телевизия. Блокирани са и услугите за граждани, като например онлайн проверката за дължими глоби и възможността за електронното им плащане.

Предколедно: Пътна полиция не може да издава електронни фишове
Някои от функциите, като проверката за глоби, в отделни моменти функционираха днес следобед

Проблемът е възникнал при опит да се инсталира нова версия на информационната система, която да коригира множеството недостатъци на досегашната. Експерти работят по отстраняване на проблема, потвърдиха от пресцентъра на МВР.

Електронната система, разработена за шестцифрена сума в евро, създава проблеми още от старта си. В началото тя не работеше за всички шофьорски книжки, а след това се оказа, че не отразява всички извършени плащания и на практика продължава да води като длъжници хора, които са си погасили глобите. Това е сериозен недостатък, защото пътните патрули разчитат на електронната система, за да разберат дали проверяваният шофьор има задължения, и при положителен резултат могат временно да му отнемат книжката.

От днес Пътна полиция започна специална акция, която ще проверява водачите за алкохол и наркотични вещества. Засилените проверки ще продължат до края на седмицата.
 

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до тинтирито ( преди 5 години )
    "...Все повече се убеждавам, че без полиция ще е в пъти по-добре и по-подредено и спокойно!..."Бързо сменяй наркотиците. То сега когато има някаква полиция е закона на джунглата по улиците, пък какво остава ако я няма.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    много се надявам тези умни момчета които пишат софтуера на цялата електронна държава да правят все повече и повече проблеми за да съботират новия новия световен ред нали и те карат автомобили нали утре вдругиден ще получат честитка че са превишили скоростта от тяхното франкенщайнче
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До "до тинтирит ( преди 5 години )
    Е какво да си представяме, нали го виждаме всеки ден ,
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    системата ... ( преди 5 години )
    "ко прайм ся" никога на се разваля!
  • #5
    2 rate up comment 11 rate down comment
    До Тинтирито ( преди 5 години )
    Много ги разбира нещата. Всичко знае. Сигурно има познат, който е наясно и му ги разказва нещата. Или пък от писания по интернет прави безмилостни умозаключения какъв е процентът на свестните в дадена система. Вие какво работите, господин Минтири? Обяснете ни какъв безкомпромисен професионалист сте. Виждам, че сте поставили доста плюсове на глупостите му. Замислете се какво ще стане, ако полицията наистина не прави нищо.
  • #4
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Винаги има свестни, но са малко! 1 от 10 са там по призвание. Почти цялото назначение минава по втория начин. С връзки, по наследство щот чичо е бил "владика" и т.н. И покрай целия тоя шкарт горят и малкото свестни момчета, защото не можеш да ги забележиш - те са като бяла лястовица.
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колега, има и свестни сред служителите на МВР. Не са всички като началниците си.
  • #2
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Фуражките са тотални некадърници! И явно също толкова некадърна *** са наели (по шуробаджанашки без съмнение) за електронните услуги! Все повече се убеждавам, че без полиция ще е в пъти по-добре и по-подредено и спокойно!
  • #1
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Бонус Измамус ( преди 5 години )
    Това е само началото. Само изчакайте.