IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW ще предложи и SUV със 7 места на ток

Моделът с размерите на Touareg ще се казва I.D. Lounge

VW ще предложи и SUV със 7 места на ток

Нови подробности за семейството електромобил на Volkswagen, които предстои да излязат през следващите няколко години на пазара, бяха разкрити от изданието Autocar. Според информациите, немците подготвят не 5 модела на ток, както се считаше досега, а цели 9.

VW ще предложи и SUV със 7 места на ток

Вече са ясни и названията на повечето от тях. Volkswagen е запазил патенти за търговските имена от I.D. 1 до I.D. 9, както и I.D. AEROe, I.D. Cruiser, I.D. Freeler и др. Сред тях е и I.D. Lounge, както ще се казва голям 7-местен кросоувър с размерите на VW Touareg, чиято премиера ще се състои на автосалона в Шанхай през април догодина.

За направата на дългия 5048 електрически всъдеход Volkswagen ще използва най-голямата версия на платформата MEB. Разстоянието между двете оси при модела ще бъде 3300 мм, като той ще получи два електромотора със сумарна мощност 400 к.с. Батерията с капацитет от 111 кВт/ч ще осигурява пробег до 600 км.

В Китай ще видим концептуалната версия на I.D. Lounge, а серийният вариант ще излезе през 2020 г. Година по-рано на пазара трябва да бъде първият електромобил на VW от новото семейство – хечбекът I.D. Нови детайли за него съобщи един от членовете на Надзорния съвет на компанията Юрген Щакман в Twitter.

VW ще предложи и SUV със 7 места на ток

Хечбекът ще се предлага в няколко модификации, като капацитетът на батериите ще варира от 48 до 111 кВт/ч. При най-мощната версия пробегът ще бъде 550 км (по новия цикъл на измерване WLTP). Цената на електромобила ще бъде около 24 000 евро – толкова струва и чисто нов VW Golf с дизелов двигател.

В компанията имат намерение до 2020 г. да продадат 150 000 електромобила, а през същата година техният брой да скочи до 550 000. Инвестициите в модернизация на производството ще надхвърлят 6 млрд. евро.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen i.d. longue
0 от 500