IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

През декември ли излизат на пътя най-много пияни?

Дали КАТ ще осигури такава статистика?

През декември ли излизат на пътя най-много пияни?

Декември е месецът, в който най-много пияни сядат зад волана, поне това сочи статистиката във Великобритания. За миналия декември полицията на Острова е заловила точно 5551 почерпени шофьори, което прави по 179 човека на ден. Сега полицаите заявиха, че се надяват постижението от миналата година да не бъде подобрено.

През декември ли излизат на пътя най-много пияни?

Все още няма данни какво е положението у нас, но е логично да предположим, че през декември, който изобилства с празници – християнски, именни дни, служебни почерпки и т.н, е повече от логично в края на годината пийналите зад волана да са най-много.

Употребата на алкохол и превишената скорост, често и в комбинация, са сред основните причини за катастрофи в България, но ще е интересно да видим дали КАТ ще осигури такава информация за декември в началото на следващата година. Иначе, в някои отношения България и Великобритания много си приличат – хванатите да карат пияни мъже у нас и на Острова са пет пъти повече от жените.

Единствената страна, където по неофициалнни данни има тенденция за изравняване на постиженията на двата пола е Русия.

0 от 500