IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще проработи ли отново рецептата на Model T?

Големите печеливши от електрическата революция няма да са сегашните лидери, смята анализатор

Ще проработи ли отново рецептата на Model T?

Американският анализатор Джак Барът прогнозира, че тепърва предстои развитието на електрическата революция в автомобилостроенето и истинските й герои все още не са излезли на сцената.

Барът, който е специалист в областта на американското автомобилостроене, обясни, че компаниите с „най-умните” шефове не би трябвало да се борят да водят другите в налагането на електромобилите, а просто да се възползват от всичко, постигнато до момента, когато „дойде подходящият момент”.

Ще проработи ли отново рецептата на Model T?

Естествено, това звучи много по-лесно отколкото е в действителност, но не е и невъзможно.

„Ford планира да изхарчи 15 милиарда долара по програмите си за автономно придвижване, електрическо задвижване и т.н. – написа Барът. - А защо компанията просто не си спести тази пари и да изчака моментът, в който електромобилите ще имат достатъчно голям пробег, технологиите за тях ще са доста по-евтини и масовото производство ще е възможно с една сериозна инвестиция.

"Тогава компанията да построи един нов комплекс „тип Ривър Руж”, в който от единия край да влизат суровини и материали, а от другия да излизат готови автомобили. Също така Ford да лансира най-евтиния, най-семпъл и най-лесен за сервизиране електромобил и вместо да го променя след две или три моделни години, просто да го направи още по-евтин? Това звучи ли ви познато?”

Естествено, Барът припомня рецептата за успех на Хенри Форд и Ford Model T от първата ера на масовото навлизане на автомобилите и отбелязва, че тогава компанията е използвала основно чужди решения, за да създаде този феномен, а сега много анализатори и специалисти са на мнение, че автомобилната индустрия е пред същия праг, пред който е била в началото на миналия век, само че с предстоящото масово навлизане на електромобилите.

Тагове: ford ford model t
0 от 500