IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG отново обнови GT

Гамата на модела беше попълнена от версия Pro

Mercedes-AMG отново обнови GT

Семейството спортни коли AMG GT беше обновено през миналата година, когато беше сменена решетката на радиатора, беше увеличена мощостта на двигателите и бяха добавени нови опции. Сега компанията представи нов фейслифт, като това става на автосалона в Лос Анджелис. Там беше показана и нова версия на модела.

Mercedes-AMG отново обнови GT

Технически новости по автомобила почти липсват, като от компанията уточняват, че е променено окачването и е подобрена аеродинамиката. Мощността на битурбо V8 двигателя с обем 4,0 литра си остава същата и при четирите версии – базовата GT е с 476 к.с., GT S – 522 к.с., GT C – 557 к.с. и GT R – 585 к.с.

Mercedes-AMG отново обнови GT

На външен вид купето и роудстърът могат да бъдат разпознати по фаровете с V-образни LED-елементи и по разделените на две части тръби на изпускателната система (сега те са ризлични при всяка модификация. Промените в салона са повече, като аналоговите прибори са заменени от дисплей с диагонал 12,3 инча, а екранът на мултимедийната система е по-голям – 10,25 инча. Поставен е нов волан с тъчпад на спиците, а бутоните на конколата са правоъгълни вместо кръгли.

Mercedes-AMG отново обнови GT

Медийният комплекс (добре познатият Comand) вече може да се поръча с настройка AMG Track Pace, която събира данни при движение по състезателна писта. Има допълнителна функция AMG Dynamics, която регулира намесата на системата ESP в зависимост от избрания режим (Basic, Advanced, Pro и Master).

Mercedes-AMG отново обнови GT

В гамата на модела се е появила и екстремна модификация Mercedes-AMG GT R Pro. За нея са използвани технически решения от състезателните машини от сериите GT3 и GT4. Купето има регулируеми амортисьори, чиято твърдост може да се променя в реално време, както и промени в настройки на шасито.

Mercedes-AMG отново обнови GT

Версията GT R Pro ще излезе в ограничен тираж, което обаче не се отнася за останалите модификации. Купето и роудстърът ще се появят на пазара през пролетта, докато инженерите на AMG работят върху още по-екстремна верiия  Black Series, чиито тестове ще стартират през лятото на 2019 г.

Снимки: Mercedes
 

Тагове: gt mercedes-amg pro
0 от 500