IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda също се отказа от дизела в Европа

Японският производител ще залага на електромобили и хибриди

Honda също се отказа от дизела в Европа

Компанията Honda е поредният производител, който планира пълно отказване от предлагането на дизелови двигатели на европейския пазар. Това съобщава Automotive News, по чиято информация марката ще замени дизеловите си модели с хибриди и електромобили.

Honda също се отказа от дизела в Европа

Мярката ще влезе в сила през 2021 г., когато сегашната генерация на Civic ще бъде заменена от нов модел. Производителят планира след 7 години поне 2/3 от предлаганите на европейския пазар автомобили на Honda да бъдат с електрифицирани силови агрегати.

Първият масов модел, който Honda ще предлага без дизел, е кросоувърът  CR-V. В момента той е достъпен само с 1,5-литров бензинов мотор, а от март ще се продава и хибридна модификация. В компанията разчитат, че именно половината от продажбите в Европа да бъдат именно на този вариант.

Към момента японците предлагат дизелови мотори на европейските версии на Honda Civic и HR-V. Те са оборудвани с 1,6-литров двигател, който може са се срещне и при CR-V, предлаган в Индия, Тайланд и Филипините.

Първият електромобил на Honda пък трябва да се появи догодина. Това ще бъде субкомпактният Urban EV, чийто прототип беше показан на автосалона във Франкфурт преди година. В момента компанията тества серийната версия на модела.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda
0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Аха ( преди 5 години )
    Ще ги предлага на едно друго по-хубаво място, там където няма ограничения и ще продължи да мърси, ама нали е на друго място, то атмосферата е друга там нали, нали?