IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще строи още един завод в САЩ

Баварците инвестират 1 млрд. евро и в нова фабрика в Унгария

BMW ще строи още един завод в САЩ

Продажбите на BMW в Северна Америка продължават да растат и компанията обмисля да отвори втори завод на територията на САЩ. В него ще се произвеждат както автомобили, така и двигатели, разкри генералният директор на германския производител Харалд Крюгер по време на автосалона в Лос Анджелис.

BMW ще строи още един завод в САЩ

„Преговорите все още са на много ранен стадий, като предполагам, че крайното решение по въпроса ще бъде взето най-рано след около година, а може и повече”, обясни Крюгер.

Сега единственият завод на BMW в Щатите е този в Спартенбърг, Южна Каролина, като там е съсредоточено производството на кросоуърите X4, X5, X6 и X7. Другите модели, продавани в САЩ, се внасят отвън. Компанията има и фабрика в Мексико, където от 2019 г. ще се сглобява новото BMW 3-Series.

Крюгер разкри още, че BMW Group ще инвестира около 1 мрд. евро в изграждането на нов завод в близост до Дебрецен, Унгария. Това предприятие ще може да сглобява около 150 000 автомобила на година, като ще отвори 1000 работни места.

Снимка: BMW

Тагове: bmw
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Да си го кажем! ( преди 5 години )
    Целия проблем е само един липсата на квалифицирана работна ръка.България е държавата на некадърниците.Какви БМВ-та та те ще почнат да се разпадат още от магазина!
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    всички инвеститори плащат комисионни но се знае че е еднократен рекета тук ситуацията е различна сменя се властта рекета е даден но се е изгубил в превода и новите казват че при тях пари не са пристигали и трябва нова вноска и така през 2-3-4 години
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Стига ва... нали тесляка продаваше повече и германските компании бяха разбити и пред фалит... цъ, цъ, цъ...