IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го бъдещото Audi e-tron GT

Серийната версия на модела ще излезе на пазара през 2021 г.

Ето го бъдещото Audi e-tron GT

Германският производител Audi представи на автосалона в Лос Анджелис модела e-tron GT concept, чиято серийна версия трябва да стане третият електромобил в гамата на марката. Компанията от Инголщад вече представи кросоувъра e-tron, а догодина ще започне производството и на модела e-tron Sportback.

Ето го бъдещото Auid e-tron GT

Audi e-tron GT concept действително е голям автомобил. Дължината му е 4960 мм, което малко под флагмана A8. Задният багажник има размер от 450 литра, а предният (под капака липсва стандартен двигател с вътрешно горене) добавя още 100 литра. Дизайнът доста напомня на Audi A7, но все пак не бива да се забравя, че това е концептуален вариант и до излизането на модела в серийно производство, нещата може да се променят.

Задвижването на e-tron GT е поверено на два електрически двигателя със сумарна мощност 590 к.с., които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. Границата от 200 км/ч се достига за 12 секунди, а максималната скорост е 240 км/ч. Електромоторите позволяват и повече, но инженерите на Audi умишлено са поставили ограничител, за да може да запазят енергия в акумулаторите.

Ето го бъдещото Auid e-tron GT

Пробегът е 400 км., като при използване на станция за бързо зареждане батериите могат да се напълнят до 80% само за 20 минути. Това осигурява на електромобила пробег от 320 км. Автомобилът разполага и с „умна” система за рекуперация на енергията и когато водачът намалява скоростта, спирачка се използва само в 10% от случаите.

Всеки електромотор работи на една ос, което осигурява постоянно задвижване на четирите колела. Освен това, електронната система може да разпределя въртящия момент отляво или отдясно в зависимост от условията на пътя.

Каросерията на седана е направена от алуминий и карбон, като в разработката на e-tron GT са участвали и инженери на Porsche, които подготвят и свой електромобил – Taycan. Двете машини използват една и съща платформа - PPE (Premium Platform Electric).

Ето го бъдещото Auid e-tron GT

За салона на електромобила са използвани само скъпи и качествени материали, като има огромни сензорни екрани. Предлага се и постоянна връзка с интернет. Няма естествена кожа, а се залага на синтетика, тъй като в Audi смятат да се откажат от всички материали, извлечени от животни.

Снимки: Audi

Още снимки – в галерията горе.

Тагове: audi e-tron gt
0 от 500
  • #1
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Нев ( преди 5 години )
    Най-накрая нещо малко по-различно от Ауди като дизайн, а не само до болка познатите линии и форми!Интересно, кога ще го видим в серийно прозводство обаче?