IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda 3 – тотална промяна!

Японците представиха двете версии на модела – седан и хечбек с 5 врати

Новата Mazda 3 – тотална промяна!

В навечерието на откриването на автосалона в Лос Анджелис японският производител Mazda представи новото поколение на един от най-популярния си модели Mazda 3. Автомобилът е получил не само впечатляващ дизайн, но и редица съвременни технологии, а също така и иновационен двигател Skyactiv-X.

Новата Mazda 3 – тотална промяна!

За съжаление, от компанията само обявиха, че новият мотор ще се поставя на модела, но не разкриха неговите характеристики. Известно е единствено, че в зависимост от пазара, клиентите ще могат да купят автомобила с вече добре познатите агрегати Skyactiv-G с обем 1,5, 2,0 и 2,5 литра.

Новата Mazda 3 – тотална промяна!

В някои страни по света ще се предлага и турбо-дизелова Mazda 3 с мотор Skyactiv-D с обем 1,8 литра. Клиентите ще могат да избират между 6-степенна механична скоростна кутия или автоматик със същия брой предавки. Японците се готвят да предложат и версия със задвижване на четирите колела, но засега не разкриват подробности за нея.

Новата Mazda 3 – тотална промяна!

Новата Mazda 3 традиционно ще се предлага като седан и хечбек с 5 врати. Разликата в дизайна при новото поколение се вижда най-вече при удължения капак и по-голямата решетка на радиатора. Трябва да се отбележат и по-тънките предни стойки, които подобряват видимостта на шофьора и пътника до него.

Новата Mazda 3 – тотална промяна!

Салонът на модела е в типични за марката минималистичен стил, като се отличава с плавните линии, които се превръщат в запазена марка за Mazda. Основна роля играе 8,8-инмовият монитор на информационно-развлекателна система, а броят на механичтите бутони и превключватели е намален.

Новата Mazda 3 – тотална промяна!

Новата генерация на Mazda 3 е получила голям брой система за помощ на водача, сред които трябва да бъде отбелязана Cruising & Traffic Support (CTS). Тази функция улеснява пътуването в големите задръствания в града, като поема контрола на газта, спирачката и волана.

Новата Mazda 3 – тотална промяна!

Моделът също така е оборудван със система, улесняваща преминаването през кръстовища, която предупреждава за приближаващи автомобили в условията на лоша видимост.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda 3 skyactive-x
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    мазда само на дизайн го докарва !но тази ц-колна дебела като *** на крава не ме кефи в случая !другото което не е ОК - че мазда продължава да пробутва МОРАЛНО остарели двигатели и скорости - само като ги кръщава скай ала бала !и е недопустимо нова кола вътре да мирише като 40 годишен москвич на припек - то бива материали рецикле да се ползват ама тяханото е повече от прекалено !
  • #7
    29 rate up comment 8 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    С нетърпение очаквам тестовете на Skyactive X двигателя. Когато си купувах старата вече 3-ка 2014-та, нямах колебания коя е по-красива, хетчбека беше моя избор без съмнения. Сега обаче не съм сигурен дали седана не е по-красив.За мен лично, когато дойде време да сменям, няма място за съмнение. Колкото и да гледам другите коли от този клас, не мога да намеря нито една причина да си взема друго!
  • #6
    10 rate up comment 38 rate down comment
    expert ( преди 5 години )
    Какъв Мерцедес, бе човек! Мазда корейците не могат да стигнат и срещу тях да бягат. Гледам от три години i30 е със 7-степенна кутия с двоен съиденител. За германците да не говорим! Skyactive- D, смяяях, смяяяях! На СХ-5 от 2017 г. дизел харчи 9/100 при 130 км/ч. За какви революционни глупости ми говорят тези талашари!
  • #5
    10 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    6-степенен автоматик..!? Тези в кой век живеят? Вече поставят масово в този клас 7 и 8 степенни, дори 9(Мерцедес).
  • #4
    41 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За разлика от Королата, Мазда 3 си е доста красив автомобил!
  • #3
    29 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз за дизайна няма да се изказвам - това е въпрос на личен вкус. Ще погледна от практична гл.т. с един въпрос: защо С-колона трябва да става все по- и по-широка (за hatch-варианта говоря), за да се закрива и без това миниатюрната вече видимост, а да тъпчем колата с "модерни" технологии като камера за задно виждане и сензори, за да компенсираме този дефект? Знам и отговора, но не ми харесва той...
  • #2
    54 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мазда имат най-добър дизайн в средния клас. Само като сравним Мазда 3 с Голф и умирам от смях. ДО 3ката Голфа изглежда като от 2005 година. Дано да продължават в съшият дух! Евала.
  • #1
    17 rate up comment 56 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    грозно