IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover представи новия Evoque

Кросоувърът e получил дизайн в стила на „баткото” Velar, както и две хибридни версии

Range Rover представи новия Evoque

Компанията Land Rover официално представи второто поколение на най-достъпния кросоувър в гамата си – Range Rover Evoque. Това стана на специално мероприятие в Лондон.

Range Rover представи новия Evoque

Новият Evoque е построен на платформата PTA (Premium Transverse Architecture), а дизайнът му до голяма степен повтаря този на по-големия модел Velar. За разлика от предшественика си, моделът ще се предлага само във версии с 5 места. В същото време автомобилът запазва размерите и общия стил със снижаващ се в задната част покрив. Новост за излизащите дръжки на вратите – както при Velar, както и изцяло диодните матрични фарове и светлини.

Благодарение на новата платформа, кросоувърът може да бъде оборудван както с традиционни двигатели с вътрешно горене, така и с хибридни агрегати с отделна 48-волтова мрежа. Гамата мотори включва 3-и и 4-цилиндрови мотори от семейството Ingenium, които развиват мощност от 150 до 249 к.с.

За новия Evoque ще се предлагат и две хибридни версии. Първата е MHEV с 2,0-литров турбодвигател и електромотор, развиващи 300 к.с. Втората е PHEV, в която основна роля играе нов 3-цилиндров турбомотор, комбиниран с електрически двигател. Този вариант ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Range Rover представи новия Evoque

Всички модификации на кросоувъра са оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия ZF и система за задвижване на четирите колела Active Driveline от второто поколение с функция Driveline Disconnect. С помощта на електронно-управляема муфа системата разпределя тягата между осите в случай на пробуксуване, а функцията Driveline Disconnect позволява заключване на задната ос и прехвърляне на въртящия момент на 100% на предната. Това решение позволява намаляване на разхода на гориво в тези режими на движение, когато няма нужда от системата за задвижване на четирите колела.

Освен това, новият Evoque е оборудван и със системата Terrain Response 2, която по-рано дебютира на флагмана Range Rover. Тя автоматично разпознава върху каква повърхност се движи автомобила и съответно активира настройките, които са най-подходящи в случая.

Снимки: Land Rover
Още снимки – в галерията горе.

Тагове: range rover evoque velar
0 от 500