IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво искате да знаете за електромобилите?

Вижте най-популярните въпроси за новите коли, някои от тях са меко казано странни

Какво искате да знаете за електромобилите?

Настъплението на електромобилите в световен мащаб ги превръща с впечатляваща скорост от екзотика в ежедневие. В по-развитите държави строежът на инфраструктура за електромобилите върви с бързи темпове, а продажбите им растат. И все пак, информацията за тях все още е недостатъчна.

Един от специализираните сайтове за електромобили осъществи анкета сред читателите си за това какви са въпросите, които ги вълнуват, които са свързани с електромобилите.

Какво искате да знаете за електромобилите?

Може да е странно, но най-често хората се питат какво ще стане, ако електромобил бъде ударен от светкавица? Отговорът е: нищо страшно, електромобилите са защитени от такива удари като всички останали коли.

Втората позиция заема един доста по-практичен въпрос: Може ли електромобилите да се мият на автомивка? Този въпрос е притеснителен, тъй като изследване, спонсорирано от правителството в Щатите показа, че 42% от анкетираните смятат, че е опасно електромобил да влиза в автомивка. И тук, отговорът е успокояващ: електромобилите могат да посещават автомивките.

Топ 5 допълват питанията дали електромобилите имат нужда от специални гуми, дали може да се зарежда хибрид в електрическата мрежа докато вали и какво е средното разстояние между две зарядни станции. Отговорът на тези въпроси е: не, да и около 6 километра във Великобритания. В България е малко по-различно, но се надяваме това да се промени.

А какъв е вашият въпрос за електромобилите?

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до: ГЕРБераста ( преди 5 години )
    Навсякъде продават крадена НЕЛЕГАЛНА нафта!На всяка стоянка където спират тирове и има заведение отиваш в заведението и питаш. НЯМА място където да не продават! НЯМА! Това с акцизи, складове, нап, мап и други подобни си ги заври знаеш къде! ГЕРБаджийчето на форума си нали! Ще отречеш ли че навсякъде можеш да си купиш нелегална нафта. Дори по бензиностанциите правят врътки и мамят. Има колконки, които вътре от касата ги включват и изключват от системата. Хващаха такива. И това ли не знаеш?!
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знам кой от двамата долу е по-***, или се прави на ударен, но аз постоянно виждам някой да прелива от туби нафта. Това за мен значи, че има черен пазар.
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нафтаджийчето с крадената нафтица не го интересували, но пък чете статията и коментира? Много интересно!Явно тока за зареждане по-трудно се краде от нафтата. По принцип около 40% от пазара на нафта в Бг е нелегален. Това го казаха специалисти миналата година. Тази може и повече да е. Най-голямата далавера е от земеделските производители където горивото им е без акциз и данъци и си имат собствена бензиностанция в стопанството ж за техниката. Става дума за много милиони.
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    марсианец ( преди 5 години )
    nema li da se zaredi kato go udari grum?
  • #1
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Нищо ( преди 5 години )
    ..те просто не ни интересуват.