IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi TT с 4 врати се оказа слух

Спортното купе е "легенда" и формулата му няма да се променя

Audi TT с 4 врати се оказа слух

Информациите, че следващото поколение на Audi TT ще се превърне в купе с 4 врати, се оказаха спекулации, които бяха опровергани от компанията. Първата генерация на TT се превърна в един от символите на автомобилния дизайн в края на миналия век, а спортното купе и до днес е сред успешните модели на VW Group.

Audi TT с 4 врати се оказа слух

Но наскоро се появи информация, че еволюцията на ТТ ще го превърне в „гран купе” модел с 4 врати – нещо, което беше опровергано от шефът на пресслужбата на марката Петер Оберндорфер пред списание CarAdvice. Той обаче потвърди информацията, че е съществувал проект за създаването на цяла моделна фамилия ТТ, като част от нея е можел да бъде и вариантът с 4 врати.

В крайна сметка обаче шефовете на Audi са приели тезата, че ТТ е „легенда” и не се нуждае от производни версии, за да укрепи позициите си на пазара. Затова и формулата на ТТ няма да се променя – достъпно спортно купе с две врати.

Оберндорфер обаче обясни, че няма представа откъде са дошли слуховете за превръщането на следващото поколение на ТТ в купе с четири врати. Той отново акцентира на факта, че концептът с пет врати TT Sportback е концептуален модел, за който никой от шефовете на компанията не е дал повод да се смята, че ще стигне до серийно производство.

Тагове: audi tt audi
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То при Ауди, половината неща са им слухове напоследък. Това ще правим, такава ел. кола ще предложим....
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Фен съм на японците, но Нисан 350 Z също не е никаква легенда. Ауди ТТ, Нисан 350 Z, Порше Бокстер, Тойота Селика и всякакви такива малки, градски купенца са много приятни машинки, но само толкоз. В най-добрия случай, това са малките братчета на истинските спортисти, нищо повече.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хехе, ауди ттрс плеска нисан 370з както си иска, да не говорим за почти всичко в класа, само каймана е по бърз.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Каква легенда е ТТ. Спомням си че TT 1999г. ставаше нестабилен след 120км/ч и беше обявен за опасен в Германия.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Цеко ( преди 5 години )
    и аз съм съгласен, че прескъпия Голф не е легенда, освен ако легендите не претрепват хора заради калпава аеродинамика, както първите екземпляри :д апропо, предишно поколение на RS3 беше единствената кола с по-тясни задни гуми хахахах
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    TT-то било легенда... Това шега ли е? Подобни еднодневки тип евтино купе-хечбек под път и над път. Само дето при Ауди евтиното не е евтино - има данък гъзария.