IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford също направи всъдеходно комби

Версията Focus Active получи специални настройки на шасито

Ford също направи всъдеходно комби

Компанията Ford представи две всъдеходни версии на новото поколение на Focus за европейски пазар. Това са хечбек и комби, които са получили различни настройки на окачването,  специални режими на работа на система за контрол на тягата, разширено оборудване и допълнителни електронни асистенти за безопасност.

Ford също направи всъдеходно комби

Всъдеходните версии на новия Focus могат да бъдат разпознати по допълнителните защитни елементи по каросерията, броните и праговете. Двата автомоила имат независимо задно многоточково окачване, специални пружини и амортисьори, както и стабилизатори за напречна устойчивост. Увеличен е пътният просвет – с 30 мм отпред и 34 отзад (съответно 164 и 168 мм при комбито и 165 и 169 мм при хечбека).

Ford също направи всъдеходно комби

Багажникът на комбито има максимален обем от 1653 мм, като в него е поставена и специална клетка за превозване на кучета.
Селекторът за смяна на режимите на движение Drive Mode е получил два нови профила, които не допускат прекалено пробуксуване. Първите е Slippery  за движение по повърхност с ниско съпротивление като кал, сняг или лед, а вторият е Trail, като при него се подава повече тяга, а антиблокиращата система започва да работи не толкова агресивно.

Ford също направи всъдеходно комби

Гамата двигатели на Ford Focus Active включва бензинови и дизелови мотори  EcoBoost и EcoBlue. Трицилиндровите агрегати с обем 1,0-литър (мощност 85, 100 и 125 к.с.) и четирицилиндровите с обем 1,5 литра (150 и 182 к.с.) могат да изключат единия цилиндър при ниски натоварвания. Дизелите с обем 1,5 и 2,0 литра развива 95, 125 и 150 к.с. Скоростните кутии да 6-степенна механична или 8-степенен автомат с функция за адаптивно превключване.

Ford също направи всъдеходно комби

В  оборудването на Ford Focus Active влиза мултимедийна система SYNC 3 с поддръжка Apple CarPlay, точка за достъп WiFi и възможност за гласово управление, аудиосистема B&Oи безкабелно зарядно за смартфони.

Ford също направи всъдеходно комби

Сред електронните асистенти са включени адаптивна оптика с функция за настройване на яркостта и формата на светлинния лъч, активен круиз-контрол с функция за пълно спиране и разпознаване на знаците, система за подпомагане на маневрирането и др.

Снимки: Ford

Тагове: ford focus active
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Предвид че дори 4х4 няма да има много голямо значение този просвет. Аз съм със 155 без претенции за вседеходност и нямам оплаквания. Масовите леки коли се въртят около 135-145 така че си е нормално. Това има смисъл само на места където има много сняг и целта е да не увисва в коловози и да не става снегорин
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мале, щом 165 мм просвет според някои са достатъчни да наречеш дадена кола "всъдеходна" то поакзва вече, че всичко при колите е фасон, фалш и маркетинг. Представете си не Active версията с 135 мм каква мъка ще е в БГ. Кола с под 150 просвет е абсолютно неприемлива за нашата страна. Аз съм с 180 и мисля, че това е идеалния баланс.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Предпочитам нещо такова, от колкото разни Тарако, Тигуан, Кодиак и други пишман коли, набедени, че уж били някви SUV за извън пътя. Това си има и багажник, и пътен просвет, но си е кола и няма недостатъците на изброените по-горе.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    марсианец ( преди 5 години )
    обем на багажника се мери в мили метри (мм),,,дам, автокомедия!Иначе не важи без 200 коня мотор... тия фокуси са за товарене, пък без мощност ще е като москвич!
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Освен ако Форд не са решили да върнат стария 1.5 статията има грешка. Новото 1.5 е 3 цилиндров