IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите тестове за емисии са на път да съсипят Bentley

Загубите на компанията за първите 9 месеца са 137 млн. евро

Новите тестове за емисии са на път да съсипят Bentley

Производителят на луксозни автомобили Bentley е близо до катастрофа, след като не успя да подготви моделите си в съответствие с новия цикъл на вредните емисии (WLTP), който влезе в сила на 1 септември. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Ейдриън Холмарк пред Automotive News.

Новите тестове за емисии са на път да съсипят Bentley

От изявлението му става ясно, че за първите 9 месеца загубите на Bentley са 137 млн. евро. За сравkение, компанията е била на печалба, макар и малка, през същия период на 2017 г., сочи финансовият доклад на концерна Volkswagen Group, който е собственик на британската марката.

„В момента сме на опашката при тестовете WLTP, тъй като, за съжаление, не бяхме достатъчно бързи, за да реагираме и да приведем нашите производствени процеси в съответствие с новите изисквания. Съответно това повлия и на общите продажби на марката ни, която бяха намалени с около 300-400 бройки”, коментира Холмарк.

Забавянето накара Bentley да ускори процеса по пускането в серийно производство на хибридната версия на кросоувъра си Bentayga. Този автомобил трябва да се появи на пазара през март догодина. В същото време обаче компанията спря производството и продажбите на един от най-търсените си модели – Continental GT (на снимката), тъй като той не покрива изискванията.

Според статистиката, продажбите на Bentley за първите 9 месеца на 2018 г. са спаднали с 11% до 6643 автомобила. Въmреки това, Холмарк вярва, че догодина нещата ще се стабилизират и компанията му ще успее да се възстанови от понесения удар и да се върне към печалбите.

Снимка: Bentley

Тагове: wltp
0 от 500