IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи новия седан Corolla

Моделът е получил променен дизайн и 2,0-литров двигател

Toyota представи новия седан Corolla

Компанията Toyota представи новото поколение на седана Corolla за американския пазар. Моделът е преминал на платформата TNGA, като е получил променен дизйан, нов 2,0-литров двигател от семейството Dynamic Force и вариаторна трансмисия Dynamic-Shift CVT.

Toyota представи новия седан Corolla

В сравнение с предишната генерация седанът е станал по-широк, като предната част е по-къса, а задната – леко удължена. Незначително е намалена и височината на автомобила. За първи път за модела се предлагат 18-цолови джанти, въпреки че базовата версия се предлага със стоманени 16-цолови.

Toyota представи новия седан Corolla

От Toyota определят стила на салона като „чувствен минимализъм”. В центъра на предния панел е поставена мултимедийна система, която може да бъде с диагонал 7 или 8 инча. Приборният панел е съчетание между аналогови километраж и оборотомер с дисплей на бордовия компютър (4,2 или 7 инча). Седалките могат да бъдат от плат или от материал SofTex.

Toyota представи новия седан Corolla

Новият седан Corolla е оборудван с по-компактна и по-ефективна климатична система, която не допуска запотяването на стъклата. Мултимедийната система е съвместима с Apple CarPlay, като е оборудвана с гласови асистент Amazon Alexa, WiFi, Bluetooth, USB-портове и система за разпознаване на гласове.

Toyota представи новия седан Corolla

Гамата двигатели се състои от 1,8-литров атмосферен мотор от предишното поколение и от новия 2.0 Dynamic Force с комбинирано впръскване и електрическа водна помпа. Мощността му е 171 к.с. и 205 Нм. И двата двигателя се съчетават с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна Dynamic-Shift CVT.

Toyota представи новия седан Corolla

Новият седан Toyota Corolla разполага и с комплекс безопасност Safety Sense 2.0, в чийто състав влизат система за предотвратяване на фронтален сблъсък, адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата, функция за автоматично управление на дългите светлини и разпознаване на пътните знаци.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota corolla
0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Съжалявам Тойота, исках да ви харесам, но пак сте си "взимали". Този път от киа.Не ми харесва
  • #5
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Санчо Жълтура ( преди 5 години )
    Явно е правена за Стиви Уондър
  • #4
    17 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да чувствен минимализъм, то и без друго който я купи ще му е ясно че е скъсан, та така и вътре ще се чуства хахахаха. Тоя кош има страшна гама от мотори. Общо взето е направен за хора без пари, които се самоубеждават че другите са комплексари и имат високо мнение за себе си "пазят" природата, не са уж потребителското общество и едвам избутват до заплата, затова им трябва няква количка да си цъкат.
  • #3
    20 rate up comment 19 rate down comment
    Сервизна акция ( преди 5 години )
    Допълнение към оборудването е радиостанция, с която периодично собствениците се приканват на традиционната за Тойота сбирка-"Сервизна акция".Има гаранция, че акцията не е случайна,т.е. никога не касае капака на багажника, а все животозастрашаващи проблеми-управление, изгасване при изпреварване, пиропатрон на еърбега и т.н.Тойота най-после класифицира интериора и екстериора на возилото си -"чувствен минимализъм", в превод да почувстваш, че промените са минимални, но забавленията интелектуални!
  • #2
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Искаш да кажеш: "Не чак толкова грозна Тойота"
  • #1
    20 rate up comment 12 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    ключовите думи: "за американския пазар" иначе доста прилично изглеждаща тойота.