IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Tesla сами ще отиват при купувачите си

Тази услуга ще е достъпна след година, обеща Мъск

Колите на Tesla сами ще отиват при купувачите си

Безпилотните автомобили на Tesla само след година сами ще могат да достигат до адреса на купувача си. Това съобщи в блога си в Twitter основателят и изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.

Колите на Tesla сами ще отиват при купувачите си

„Технически системата ще бъде готова след около година. След това обаче всичко зависи от регулаторните органи, които трябва да разрешат подобно нещо”, отговори Мъск на въпроса „Кога колите на Tesla сами ще стигат до вратата на купувача си?”

Мъск допълни, че Tesla е придобила допълнителни плавателни съдове, за да осигури по-бързата доставка на вече произведените електромобили Model 3. Специализираните кораби ще бъдат използвани за транспорт на колите в Европа и Азия от началото на 2019 г.

Шефът на Tesla разкри още, че първите доставки на Model 3 за Китай ще бъдат реализирани през март или април догодина. И обеща на американските клиенти, че ако оформят купуването на Model 3 до 30 ноември, електромобилът ще им бъде доставен преди края на 2018 г.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    начи ... ( преди 5 години )
    на автопилотна кола качвам само тъщата или оня и без тва увредения Факт!
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Германците са все още в каменната ера!Флинстоун пълни нещастници.Няма технология която да е дошла от Европа.Европееца е неспособен дори да диша!
  • #11
    11 rate up comment 4 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    Мн се радвам,че колегите не спират да работят и резултатите не закъсняват. На сбирките на Tesla Club BG, хората с фейслифтовите коли и новия автопилот се радват на това какво може (напр. да се качи сама на магистрала с мигач, ускорение, включване, всичко). Мен лично ме кефи как мога да я оставя да си търси сама място за паркиране и да я извикам след това. А който не го кефи, да не си купува Тесла и да не пише тук, Тинтири :)
  • #10
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    След няколко години автономните системи ще станат супер евтини и всеки производител ще ги вгражда като базово оборудване.На практика всичко необходимо вече е налично. Това са просото няколко камери и няколко радарни сензора който се свързват към бордовия компюър на автомобила. В бъдеще цялата тази система ще струва не повече повече от 500 долара.Най сложната част е самия софтуер. Малките ще купуват от големите.Може да очаквате дори и Дачиите, Рената, и Фордовете да станат напълно автономни
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Селяците и Бай Ганчовците пак тръгнали да коментират космически технологии......Абе пичове, пийте си ракията, карайте си дизелите трета употреба и не се занимавайте със неща които не разбирате.След 2030г няма да има нов автомобил без автономно оборудване. То ще стане задължително както аербеците, коланите, и ABS-a. Ръчното шофиране ще стане отживелица. Те вече готвят състезания със автономни електрически болиди подобни на формула Е.
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    eha ( преди 5 години )
    начи скоро може да пратя теслата да вземе жената от пазара :D
  • #7
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Мани ти полицая - кара кола от потока минава през локва и изпръсква и зацапва сензорите и ко праим? Вече има доста катастрофи в които "интелекта" на т'слата регистрира опасността но не предприема никакви действия за спиране или избягване - значи и сега ще продължи да си кара на сляпо полуавайки изкривени данни! Наистина само някой със сериозно ментално увреждане може да се радва на тая простотия - Ония долния - ще си качиш ли децата в тоя ковчег да ги пратиш на училище без да шофираш ти?!! Баси!
  • #6
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ей го тинтирито бе, но колегата анонимен ви е разпертушинил вече! Поредните дивотии на друсаното африканче и сектантите вече са в екстаз!Аз няма казвам - шефа на БМВ Кругер каза, че са убийци да пускат неизпитани системите си. Боб Луц - икона навря свети илон еди къде си, Возняк, за който споменава другия колега също разкости простотиите им! Тва че определена група *** реве в екстаз и сваля *** за всичко казано от друсалника не е водещо за автомобилната индустрия!
  • #5
    20 rate up comment 2 rate down comment
    До третия ( преди 5 години )
    Това е интересно - ако Тесла се движи в автономен режим и полицая и помаха със слънчогледа дали ще отбие?
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Прав е колегата преди мен. Пълно е с неясноти и недоказани екстри дето са само на хартия и да вдигат акции. Комерсиализъм си е това, с тези огромни цени.