IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Кратко сравнение между Nissan Leaf, Tesla Model 3 и Chevrolet Volt

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Зимата идва. Температурите падат и това означава, че електрическите автомобили, както и плъг-ин хибридите, ще имат малко по-малък пробег, защото ще им трябва енергия за подгряване на салона. Поради това, особено за тези, които искат да си купят подобен автомобил в следващите месеци, YouTube каналът Electric Israel направи тест за енергийната ефективност на отоплението в салона на три от популярните "зелени" модела на пазара - Nissan Leaf 1, Chevy Volt и Tesla Model 3.

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Първото поколение на Nissan Leaf има ключово предимство пред другите модели благодарение на термопомпата си. Автомобилът е в състояние бързо да загрее салона и да поддържа желаната температура. При това скоростта на затопляне, както отбелязва авторът на видеото, е "зашеметяваща". Единственият недостатък е воланът. Той става твърде горещ! До такава степен, че системата трябва периодично да се изключва.

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Chevy Volt се нуждае от повече време за затопляне на салона. В същото време равномерното поддържане на температурата в продължение на дълъг период от време се получава "с проблеми". Зимата "изяжда" около 30% от заряда на батерията, но ако броим наличието на допълнителен двигател, това не е толкова много. Разбира се, има и положителни моменти. По-специално, отопляемите седалки и волан работят невероятно добре, при това с по-голям набор настройки, отколкото Nissan Leaf.

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Що се отнася до Tesla Model 3, това е "златната среда". Отопляването на салона не става толкова бързо, колкото при Volt или Leaf, но температурата е добре поддържана. Отопляемите седалки са чудесни, подобно на Volt. Model 3 обаче е необосновано лишен от подгряване на волана. "Тройката" обаче се появи на пазара съвсем наскоро и дори не във всички версии, така че е трудно да се направят окончателни заключения за нея.

Като цяло, трябва да се отбележи, че този тест показва опита само на някои собственици. Резултатите могат да варират в зависимост от стила на използване на автомобила, климатичните особености на района и т.н.

 

0 от 500