IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW купи батерии за 50 милиона електромобила

Компанията намали цената на e-Up! в Европа с близо 4000 евро

VW купи батерии за 50 милиона електромобила

Както се знае, Volkswagen планира да се превърне в масов производител на електрически автомобили, а нова информация разкри колко амбициозни са плановете на компанията. Според Херберт Дис, генерален директор на VW Group, компанията е готова да пусне на пазара 50 милиона електрически автомобила, тъй като за тях вече има "запазени" батерии.

VW купи батерии за 50 милиона електромобила

"Купихме батерии за 50 милиона автомобила", каза Дис за германското издание Automobilwoche в понеделник. Това е удивителна цифра, като се има предвид, че през миналата година VW Group продаде 10,7 млн. коли. За закупуването на батерии за планираните 50 милиона електромобила VW отдели 50 млрд. евро.

"Ще имаме много силно портфолио от продукти в електрическите автомобили", добави Дис. Главният изпълнителен директор каза, че VW иска да атакува Tesla с агресивна ценова стратегия. "Ще бъдем по-евтини от Tesla, а мащабът на производство ще ни позволи да направим големи икономии", добави Дис.

VW купи батерии за 50 милиона електромобила

Всъщност, тези планове не изглегждат толкова амбициозни, като се има предвид, че върху текущата платформа MQB в продължение на няколко години продажби марките на VW Group реализираха 50 милиона коли, като по-голямата част от тях са с ДВГ. Освен това, ако VW успее да предложи електрическа кола само за 20 000 евро, както твърди, плановете няма да са толкова фантастични.

В същото време компанията намали цената на електрическия VW e-Up! в Европа. В Германия например автомобилът вече ще се предлага срещу 22 975 евро, което е с 3925 по-малко от досега. Въпреки намалението обаче, e-Up! остава доста по-скъп от конкурентните модели, чиито цени започват от около 10 000 евро.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen vw e-up!
0 от 500
  • #7
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    не си прав, първо се поглежда цената на консуматива и чак тогава се избира принтера. като отидеш в магазина до всеки принтер виждаш цена за оригинален и за съвместим консуматив. аз скоро си купих принтер и дадох 50% повече спрямо средната цена, но пък оригиналния консуматив е с 50% по-евтин и даже няма смисъл да ползваш съвместим. цената се избива в рамките на първата година. първо гледаш и после купуваш.
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако цената на едро на батерия с 200 км пробег вече е 1000 евро / според статията / много скоро ще ни заринат с електромобили за по 10 000 евро. Цената на батерията+електромотора ще е по ниска от цената на ДВГ с спомагателните системи.
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    До фолк без фолксваг ( преди 5 години )
    А и още нещо... след 5 г. този дето има пари за кола ще си купи нова, а тоя както е в България хем няма пари, хем кола иска дори и втора употреба, ще се чуди как да си сменя батерията с такава от нов внос :)Май не разбрахте, че колата по нашите стандарти е ЛУКС !!!
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    айде бе ( преди 5 години )
    Тоя пък знае повече от самата фирма..бреййй..гений връз гений тука бе.
  • #3
    27 rate up comment 2 rate down comment
    бай Кольо Ръждата ( преди 5 години )
    Аз се замислих над последното изречение- кой точно конглокент на e-Up струва 10 000 Евро? Поне аз не се сещам.
  • #2
    10 rate up comment 10 rate down comment
    До фолк без фолксваг ( преди 5 години )
    Колега, че то така е с всичко... купи си принтер, пък после виж цената на консумативите :)
  • #1
    24 rate up comment 8 rate down comment
    Фолк без фолксваген ( преди 5 години )
    50 млрд за 50 млн батерии, това прави 1000 евро на батерия.Защо ми се струва, че след 5 г като трябва да сменяш батерията на ***, ще ти поискат 5000 евро? Знаем как ВАГ цакат клиентите с резервни части и посещения в сервиза. :))