IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обяви пълно възстановяване от дизелгейт

Компанията е ремонтирала около 90% от проблемните автомобили

Volkswagen обяви пълно възстановяване от дизелгейт

Изминаха три години, откакто Volkswagen призна, че е фалшифицирал резултатите от тестовете за вредни емисии на своите двигатели. Според генералния директор на компанията – Херберт Дийс, германският производител вече е преодолял всички трудности, породени от скандала и вече гледа напред.

Volkswagen обяви пълно възстановяване от дизелгейт

Възстановяването от кризата, по думите на шефа на Volkswagen, е станало благодарение на новата стратегия за електрификация на автомобилите на марката, както и на сериозната инвестиция от 30 млрд. евро. Тези пари са похарчени за решение на техническите и юридически проблеми, предизвикани от „дизелгейт”.

Дийс допълва, че Volkswagen е ремонтирал, тоест сменил или обновил програмното оборудване на 90% от проблемните дизелови автомобили по цял свят, чийто общ брой е около 11 млн. Освен това концернът се е договорил с властите в Германия за решаване на всички юридически въпроси около скандала.

По-сложна е ситуацията в САЩ, където германският производител се призна за виновен в заговор и доставка на стоки с лъжливи данни в страната, но и там проблемите са решени, което струва на компанията доста пари.

Босът на Volkswagen допълни, че концернът ще продължи да произвежда дизелови автомобили, тъй като в много държави по света няма достъпи до възобновяеми източници на енергия. Още повече, че при много модели – особено с по-големи размери, именно дизеловите мотори са най-рационалното решение.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Казах ви още тогава. ФВ ще си плати и глобите и пак ще са номер 1.Все пак не са като производителите на хладилници и климатици да фалират и Дачия да ги купи.
  • #2
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    направо повярвах
  • #1
    24 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Т.е.намалили са драстично мощността на двигателите за да влязат в някакви норми. Честито на собствениците както се казва. В голяма част от случаите просто са пратили писмо на собственика, който изобщо не си е закарал колата в сервиза понеже знае как ще я ремонтират но за ФВ това също е в графата ремонтирани.