IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

Italdesign открехва завесата около създаването на уникалния автомобил

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

В YouTube канала на италианското студио Italdesign се появи видео, което показва процеса на създаване на уникалния суперавтомобил Nissan GT-R50, създаден в чест на 50-годишнината на компанията и на самия модел.

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

Видеото не само показва процеса по изработката, но и служителите на Italdesign, които ръчно правят оригиналния суперавтомобил, разказват за работата си. Както се знае, външността на юбилейния Nissan GT-R50 е създаден в дизайнерските центрове на японската марка, а италианците се занимат именно само със сглобяването.

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

Специалният Nissan GT-R50 е построен на базата на модификация на Nismo. Суперавтомобилът стана по-дълъг и по-широк, а и малко по-нисък. Сменени са панелите на каросерията, поставени са нови фарове, оригинални дискове и активен заден спойлер. В радикално преработения интериор има въглерод, черна кожа и Alcantara. Колата е боядисана в сивия цвят Liquid Kinetic Gray, а някои елементи - в юбилейния златен нюанс Energetic Sigma Gold.

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

3,8-литровият битурбо V6 двигател, развиващ 600 коня, е станал още по-мощен - 720 к.с. и 780 Нм максимален въртящ момент. Инсталирани са нови турбокомпресори и интеркулери, сменени са коляновия вал, буталата, лагерите и много други.

Nissan GT-R50 е прототип, но Nissan и Italdesign обмислят възможност за ограничено производство на суперавтомобила - не повече от 50 бройки, всяка от които ще струва около 900 000 евро.



Снимки и видео: Italdesign
 

0 от 500
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До Анонимен 1Произведение на изкуството не само за дизайна ами и в техническо отношение.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    EVO MR IX ( преди 5 години )
    A защо не съживите една друга легенда,Mitsubishi 3000 GT или 3000 GTOи също така да направите и Evo XI
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Зад цялата тази ексклузивност и мания да се вземат все повече пари от клиентите, на мен лично ми се изгуби идеята зад ГТР - а именно масов супер автомобил на непостижима за останалите компании цена. Сегашният ГТР наистина е такъв (ако изключим Низмо версията). Шевролет и Форд също имат спортни коли на подобна цена, ама не е точно, щото техните коли нямат нищо общо. Мустанга е много назад като параметри, а Шевролетите прегряват след само 10 минути каране на пълна газ и след това с 50 км/ч ;)
  • #1
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жестока кола, невероятен дизайн или с две думи - ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИЗКУСТВОТО!!!