IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сагата на естонеца с повреденото BMW продължава

Дилърът предложи 67 500 евро за колата, мъжът обаче иска поне 85 000 евро

Сагата на естонеца с повреденото BMW продължава

Преди дни ви разказахме за естонец, който описа върху автомобила си – BMW 7-Series, всички повреди, получени през първите 2 години на нейното използване. Историята привлече вниманието на медиите в страната и има своето продължение.

Сагата на естонеца с повреденото BMW продължава

От дилъра, продал лимузината на мъжа са категорични, че не са му отказали нито веднъж поправка на автомобила, както и че част от ремонтите са по гаранция, тоест те са за сметка на търговеца. В крайна сметка от компанията са предложили на мъжа да изкупят обратно колата за 67 500 евро, но той смята цената за силно занижена, тъй като е купил колата за 122 700 евро.

Клиентът настоява да получи 85 000 евро, да добави още известна сума и да си купи дизеловата версия на 7-Series за 117 800 евро. Мъжът посочва, че е похарчил доста пари за ремонтите до момевта, отделно е платил и на юрист, който да се занимава със случилото се.

Представител на дилърската фирма обаче е на мнение, че повредите по колата действително са много, но някои от тях са със субективен характер, още повече, че самият собственик на автомобила не се е грижил добре за него. При едно от обслужванията в сервиза се е наложило да се изправя джанта и да се смея спукана гума, което явно се е случило по вина на шофьора. И вероятно е предизвикало и други повреди по окачването.

Сагата на естонеца с повреденото BMW продължава

В крайна сметка вбесеният естонец е изпратил на самата компания BMW снимка на колата, която е вързана за кон. При това ясно се вижда надписа отдясно на каросерията: „Тук трябваше да има 450 коня, но има само един и той работи трудно”.

Снимка: Autogeenius
 

Тагове: bmw
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До Всъщност... ( преди 5 години )
    Всъщност, точно обратното...
  • #15
    14 rate up comment 5 rate down comment
    незапознат ( преди 5 години )
    Дилъра е се евава с хората, - не бил си поддържал колата !? Абе чадо , на обикновен бюджетен дизел му дават поддръжка на 35 000км , а този за 50 хиляди е ходил повече от 10 пъти в сервиза, и става въпрос за автомобил с цената на " Мазерати" , ама това им е проблема на всички живеещи на север от Дунав - като чуят БМВ и все едно са видели Кармен Електра в спалнята си.
  • #14
    5 rate up comment 10 rate down comment
    хааааааааааааааааааа ( преди 5 години )
    Жалка работа,както и оризовите рикши,които лочат по литър масло на 1000 км.особено цвък-Хонда
  • #13
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Всъщност ... ( преди 5 години )
    бенве свършва с 3-ката! от там нагоре е леш.
  • #12
    12 rate up comment 17 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Надеждността не е присъща на немските марки, а това е един от многото примери...
  • #11
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "При едно от обслужванията в сервиза се е наложило да се изправя джанта и да се смея спукана гума, което явно се е случило по вина на шофьора. И вероятно е предизвикало и други повреди по окачването."Ако беше само това, собственикът нямаше да се оплаква от колата и щеше да махне с ръка.
  • #10
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Представител на дилърската фирма обаче е на мнение, че повредите по колата действително са много, но някои от тях са със субективен характер, още повече, че самият собственик на автомобила не се е грижил добре за него. "А дилърът наясно ли е, че продаденото BMW се ползва с гаранция?
  • #9
    17 rate up comment 6 rate down comment
    propov ( преди 5 години )
    Поредната пост- съветска недодялана сензация. Как реве от 7ицата, ама пак планува 7ица да купува, ама дизел. Тук нещо на крънкане на пари ми мирише. Ама от БМВ и те могат да четат между редовете.
  • #8
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    реното и с кон не можеш го подкара! ))))
  • #7
    13 rate up comment 23 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ахаха последната снимка ми е на десктопа.Нема такава гавра каруцата БМВ.Леле тва е велико!