IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota вкарва 1,6 млн. коли в сервизите

Част от засегнатите автомобили са продадени в Европа

Toyota вкарва 1,6 млн. коли в сервизите

Компанията Toyota обяви сервизна акция, която ще засегне около 1,6 млн. автомобила от цял свят. Те са от моделите Avensis и Corolla, като при тях е открит нов проблем с въздушните възглавници, съобщава AP.

Toyota вкарва 1,6 млн. коли в сервизите

Посещението в сервиза се налага заради възможна грешка в електронната система, управляваща въздушните възглавници. Заради нея те може да не сработят при нужда, но има и опасност да се задействат, без това да се налага. По тази причина ще бъдат ремонтирани 1,06 млн. коли, на които ще бъде сменен електронният блок. Работата ще отнеме не повече от час.

При други 600 000 коли на японската марка е установен дефект на компресора на въздушните възглавници. От тях 255 000 са продадени в Европа, като на всички автомобили ще бъде заменен проблемния детайл.

В момента Toyota провежда още една сервизна акция, която ще засегне 2,4 млн. автомобила с хибридно задвижване. От тях 1,25 млн. се намират в Япония, а 830 000 – в САЩ. Останалите проблемни машини са продадени в Китай, Африка и Австралия, като при всички е открит проблем с електрониката на хирбидната система, която води до загуба на мощност или до изключване на агрегата.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota corolla avensis
0 от 500
  • #2
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Точно по една сервизна акция на седмица. Може човек да си сверява часовника по Тойота.
  • #1
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 5 години )
    Клуб "сервизна акция" създаде най-продавания автомобилен бранд.В него чакащите да им "оправят" нещо се събират на сладко и кафе. За по-нетърпеливите саке. Отдавна завиждаха на Фолксваген как умело насочваха интереса към себе си...и вече ги надминаха.Еееех ...Тойота Джидоша Кабушикикайшаааааа!