IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW и Ford ще правят заедно електромобили

Германците може да дадат достъп на други компании до платформата MEB

VW и Ford ще правят заедно електромобили

Един от шефовете на Volkswagen Group официално потвърди, че компанията може да сподели с Ford новата си платформа за електромобили. През юни двете компании обявиха, че обсъждат алианс за съвместно развитие и производство на лекотоварни автомобили.

VW и Ford може да правят заедно електромобили

Вчера главният финансов директор на VW Франк Витер потвърди, че стратегията на гиганта е отваряне към повече партньори. И след това той не отхвърли идеята, че част от тази стратегия може да това Ford да създава свои електромобили на платформата на VW MEB.

„Да, теоретично е възможно да позволим достъп на други марки извън VW Group до модулната платформа, но още няма решение в тази посока”, заяви Витер.

Той допълни, че компанията в момента влага сериозни усилия в предстоящото производство на първите си модели на платформата MEB, което ще стартира през ноември в завода в Цвикау, който беше преоборудван изцяло за производство на електромобили.

VW Group планира да реализира на световния пазар 10 милиона електромобили, качени на платформата MEB, като първият модел ще модел с размерите на Golf, който засега носи работното име I.D. Neo.

Планът е за 27 модела за 4 марки: VW, Audi, Skoda и SEAT, като към края на 2022 година VW Group трябва да стартира масово производство на електромобили в световен мащаб – в Европа, Китай и Северна Америка.

Тагове: ford vw
0 от 500
  • #1
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Какъв клоун щял да позволи все едно на някой му пука за технологиите на тая изостанала фирмичка ако изобщо ги имат щото освен недъгавия е-голф друго не сме видели а да още по недъгавият е-ъп.а то и Форд са пред фалит.Да се хващат и да политат в бездната.