IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И петте най-търсени марки автомобили в България са германски

Continental и Michelin са най-желаните брандове за гуми според статистиката на OLX

И петте най-търсени марки автомобили в България са германски

И петте най-търсени марки употребявани автомобили в България са германски, показва статистиката на OLX, водещата онлайн платформа за обяви у нас. Търсенето на коли през сайта е нараснало с 15% на годишна база.

И петте най-търсени марки автомобили в България са германски
Eдва ли ще ви изуми, че най-търсената марка в Перник е VW

Средната цена на автомобилите, обявени за продажба в OLX, е 7000 лева, като почти две трети от тях са на възраст над 10 години. Най-търсената марка е Volkswagen, следвана от Opel и трите германски гиганта в премиум сегмента - Audi, BMW и Mercedes.

В София водещата марка е BMW, в Пловдив - Mercedes, а в Перник - познайте - Volkswagen. В Бургас и Варна води Audi, средно с по 4000 търсения.

OLX дава статистика и за търсенията на зимни гуми - при тях, за щастие, повечето клиенти се ориентират към нови, а не към употребявани. Двете най-търсени марки са френската Michelin и германската Continental.


 

Тагове: michelin continental olx
0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Любопитен ( преди 5 години )
    Вероятно ползвате колите по различенначин.За качеството на материалите няма да коментирам - то е функция от нивото на оборудване и ако сте с по-ниско ниво е нормално и материалите да са по-калпави.Но разход 7.5 аз никога не съм постигал, дори при 100% градско. Да не говорим, че смесен разход 7.5 според мен е аболютно непостижим за този двигател. А дали върви - ами върви нормално за 110 коня колкото беше моят.
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До любопитен ( преди 5 години )
    Колега, ми харчи 7.5 средно. Колата е взета нова за служебна и я караме 2-3 човека. При всички харчи толкова. За сравнение имаме и фокус 2 на 10 год.1.6 tdci, разхода му 6.5-7, а като вървене е много по добре, а е на 350 000км и няма ни изтрито,ни скъсано. Имаме и Галкси на 15 год. 1.9 tdi много по-тежко и много по-вървящо, а разхода пак 7.5И ако разхода мога да го преглътна, то качеството на материалите в интериора няма как... Не очаквам лукс, а да е здраво!
  • #24
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До пича "До долния: Да само в БГ ФВ, Опел, БМВ, Ауди и.... Мерцедес са продавани коли. :)))))" Мислип ли че са по продавани от форд, рено и тойота. Не говорим за БГ защото тук е ясно.
  • #23
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кои новини гледаш. Аз виждам как половината тежки ПТП-та са заради рисково изпреварване или силно превишена скорост точно на 3-те споменати марки. Също не познавам шофьор на такъв автомобил който да не е със самочуствие на рали пилот каращ последното М3.
  • #22
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно според расиста по-долу Волво каква марка е, Ягуар? Сеат испанска ли е или немска? А Шкода, чешка или немска? Ами ролс Ройс, немски ли е защото е на БМВ? Или Тойота е японска дето ги правят в Анадола за Европа? Толкова ограничени хора.
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Лошото е че всички плюете 3те Немски премиум марки,че били 20 годишни ковчези и така нататък, но ако се загледате вечер в новините, ще забележите че масово, когато има инцидент с фатален край, много рядко участва някоя от тези 3 марки!За останалите неща, че им е скъпа поддръжката и че масово, който се е качил в такава кола се изживява на гангстер е вярно!
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    близо до Расово ( преди 5 години )
    Хм, вчера имах коментар, че фирмата Opel не е немска, и авторчетата за по-лесно, вместо да се коригират просто са ми изтрили коментара!!Това, естествено, не прави Opel немски автомобил!!
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До долния: Да само в БГ ФВ, Опел, БМВ, Ауди и.... Мерцедес са продавани коли. :)))))
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знам защо хулите другите марки. Сигурно българина е най-умния, защото само в бг това са най-продаваните коли. Трябва да просветите света и да спрът да купуват фордове, рена, тойоти и т.н
  • #17
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Опел на 1/3 от километрите, 1/3 от проблемите и 1/2 от цената за поддръжка." Подкрепям с две ръце, то за това и карам Астра отново, не БМВ. Предишната ми беше 94та и я продадох преди 6 години на познат, още си я кара - C14SE мотор за запознатите. :)