IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Печалбата на Hyundai стигна 20-годишно дъно

След обявяването на финансовия отчет акциите на марката се сринаха

Печалбата на Hyundai стигна 20-годишно дъно

Hyundai Group публикува финансовия си отчет за третото тримесечие на тази година и обявените резултати не оправдава прогнозите на анализаторите. Става ясно, че печалбата на автомобилния производител от юни до септември е била само 260 млн. долара, което е с 75% по-малко в сравнение с 2017 г. Така размерът на текущата печалба се оказа сравним с кризисната 1998 г.

Печалбата на Hyundai стигна 20-годишно дъно

Според южнокорейските медии оперативният марж е останал непроменен на 1,2%, независимо от факта, че анализаторите очакваха печалба от 720 млн. долара. Финансовият отчет доста доклад разочарова инвеститорите и в резултат на това акциите на Hyundai се сринаха с над 6%.

Причините за спада в печалбите са свързани с ниските продажби в Китай (30% по-малко от 2017 г.), както и с ръста на курса на валютите в развиващите се страни, неуспешната маркетингова стратегия и намаляването на покупателната способност в страната производител. В същото време, конкурентите на южнокорейската компания - GM, Nissan, Renault, Toyota и Volkswagen, значително увеличиха печалбата си, а оперативният марж е повече от 5%.
 

Тагове: hyundai
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 5 години )
    Хюндай така се засилиха да скочат, че се прескочиха! Ахахах, наплатиха сума пари на водещи медии да ги прехвалят. Ама хората като мине малко време и почват да се усещат.
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    . ( преди 5 години )
    Толкова са добри японците,че Нисан го съживи рено,следващата супра се разработва от БМВ,скоростната кутия на Нисан ГТР е от порше,митсубиши е по стипките на нисан,хонда вадят по някоя бегачка през 20 години абе доста напреднали ми се струват.И отиди виж музея на мерцедес да добиеш малко представа за нещата.
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Японците имат технологиите- Тойота има най-ефективните хибриди, има и коли на водород,Хонда също. МАзда и Инфинити показаха революционни двигтаели на бензин с променлива компресия и с много висока компресия. Митсубиши са екстра -плъг ин хибриди,ще ползват и ел.платформите на Нисан.Германците са кръгла нула, предлагат плъг ин хибриди,които са компромисни като работа и синхронизация,но с доста нереални разход на гориво.
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Почти всички автомобилни компании са на прага на фалит!Сега като започнат да навлизат новите еко норми от 2020г. много фирми няма да оцелеят. Тъй като изведнъж ще окаже че не покриват изискванията.Ще трябва да вложат милиарди в R&D.Немците са най застрашени и Японците до някъде. От 10 години не са изкараши нищо ново. Само един и същи стари технологии и през 2-3г. сменят опаковката(дизайна). Но това приключва вече! Сега на пазара навлизат нови играчи и иноватори като Тесла.
  • #7
    15 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Хюндай/Киа бяха ок докато държаха прилични цени и използваха бензинките на Митсубиши (има доста милионерки в София с такива двигатели които още се движат). После си повярваха че са голяма марка и могат и сами да си правят двигателите (също толкова здрави колкото и тези на Митсубиши) а и вдигнаха драстично цените. Резултата е описан в горната статия. Туксон - 75К, Санта Фе - 100К. Какво да говорим повече. Не са им лоши колите, ама на тези цени е малко прекалено.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    бъдете по-коректни. Данните касаят Hyundai Motor Group, а не както сте написали Hyundai Group. Има разлика и то голяма.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    абе Факт! вземи си пий хапчетата бре.. к'во рено к'ви 5 лева.. статията е за Хюндай. И да - много забързаха ход.. + това безкрайно увеличение на доходи няма както всички знаем.
  • #4
    3 rate up comment 20 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ще изкупят те то цялата японска икономика е пред фалит и американците го крепят щото имат военна база там ще купят те ще купят ЗАЗ.Е Фолксваген може и да го купят де той е на нивото на ЗАЗ Рено обаче малко трудно.
  • #3
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По-точно Тойота ще изкупи всички, те и сега могат,ако искат,но за какво са им бараките Рено И Фолцваген в портфолиото.
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Волксваген са ясни лъжат за да не загубят инвеститорите и да не фалира Германия.Спокойно Рено ще изкупи всички накрая!